αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες (και μπορείς να τις «αντιγράψεις»)

Οι 4 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες (και μπορείς να τις «αντιγράψεις»)

Μερικές φορές, οι πετυχημένοι επιχειρηματίες μοιάζουν σαν να έχουν γεννηθεί… με το γονίδιο της επιτυχίας. Σαν να είναι εξ αρχής πιο καινοτόμοι και δημιουργικοί από τους άλλους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο φυσικό ταλέντο, οι άνθρωποι αυτοί έχουν δομήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που τους κάνει πετυχημένους.

Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη σύνθεση του εγκεφάλου ενός επιχειρηματία και ενός μη επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας έχει εκπαιδεύσει απλώς τον εγκέφαλό του στο να υιοθετεί ορισμένες νοοτροπίες που τον κάνει να βλέπει τον κόσμο με έναν δημιουργικό τρόπο. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Εδώ είναι 4 καθημερινές συνήθειες που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1# Βλέπουν λύσεις για κάθε πρόβλημα. Σε όλους τυχαίνουν προβλήματα και εμπόδια. Οι σωστοί επιχειρηματίες όμως αυθόρμητα ξεκινούν να σκέφτονται μια λύση, όταν προκύπτει κάτι τέτοιο. Και συνήθως τα καταφέρνουν να φτάσουν στην επιτυχία.

2# Θέλουν συνεχή βελτίωση. Σπάνια θα ακούσεις έναν μεγάλο επιχειρηματία να λέει «good enough». Τέτοιοι άνθρωποι θέλουν συνεχώς να βελτιώνουν τα project τους, την ζωή τους, και τις ζωές των ατόμων γύρω τους. Επίσης είναι σε μια κατάσταση συνεχής μάθησης, αποκτώντας νέες δεξιότητες και γνώσεις.

3# Δεν φοβούνται την αβεβαιότητα. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Harvard Business School, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας είναι η άνεση και η αβεβαιότητα. Οι επιχειρηματίες δεν φοβούνται το ρίσκο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν τους κινδύνους. Απλά πιστεύουν τόσο πολύ σε αυτό που κάνουν, που είναι έτοιμοι να κάνουν την κάθε τολμηρή κίνηση.

4# Δεν επηρεάζονται από την κριτική. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν καταφέρεις να ξεχωρήσεις από τον «μέσο όρο», θα δεχτείς θετικά και αρνητικά σχόλια. Οι μεγάλοι businessmen δεν επηρεάζονται από αυτό. Μπορεί να παίρνουν κάποιο feedback από άτομα που εκτιμάναι, αλλά σίγουρα δεν δίνουν βάση στο τι λένε οι haters.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − four =