αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 απλές κινήσεις για να βρεις περισσότερο χρόνο μέσα σε μια ημέρα

Οι 4 απλές κινήσεις για να βρεις περισσότερο χρόνο μέσα σε μια ημέρα

Ζούμε στην εποχή που όλοι τρέχουν να τα προλάβουν όλα. Μια από τις χειρότερες φράσεις που μπορείς να πεις, είναι «δεν έχω αρκετό χρόνο». Σκέψου ότι οι διάσημοι επιχειρηματίες για τους οποίους συζητάμε κατά καιρούς, έχουν πολύ πιο βαρύ πρόγραμμα. Κι όμως, πάντα προλαβαίνουν να κάνουν αυτά που θέλουν.

Αν λοιπόν δεν προλαβαίνεις, μάλλον έχεις κακές συνήθειες και προτεραιότητες. Το inc.com, παραθέτει τις 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να δημιουργήσεις περισσότερο χρόνο μέσα σε μια ημέρα.

1- Κάνε το κι ας μην είναι τέλειο: Πολλοί ψάχνουν την τελειότητα. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα projects είναι πολύ καλά, όταν φτάνουν στο 90% του αρχικού οράματος σου. Το υπόλοιπο 10% απαιτεί πολύ χρόνο και συνήθως δεν αξίζει να αναλωθείς και να εστιάσεις εκεί. Δεν χρειάζεται να τρως τον χρόνο σου, μέχρι κάτι να είναι «τέλειο».

2- Πες ναι ή όχι: Να είσαι ξεκάθαρος. Πάρε μια απόφαση όταν είσαι μπροστά σε ένα δίλημμα. Δεν σημαίνει ότι θα κάνεις απαραίτητα το σωστό. Όμως σίγουρα δεν θα χάσεις υπερβολικό χρόνο… για σκέψη.

3- Παρέλειψε τα one-sided meeting: Ο συγγραφέας Jenny Blake προτείνει το εξής: Τα meetings 20/20. Δηλαδή συναντήσεις στις οποίες κάθε πλευρά έχει τουλάχιστον 20 λεπτά για να πει αυτά που θέλει. Meetings που αφορούν μόνο μια πλευρά, πρέπει να αποφεύγονται.

4- Κράτα τα email σου μικρότερα από 5 προτάσεις: Τα σύντομα emails δεν τρώνε πολύ από τον χρόνο σου. Ενώ αυξάνουν και τις πιθανότητες για απάντηση από την άλλη πλευρά. Μην αναλωθείς στο να επεξεργαστείς πολλές παραγράφους. Γράψε κάτι σύντομα και επέστρεψε στη δουλειά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 20 =