αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 τακτικές που μπορείς να εφαρμόσεις για να μοιάσεις (έστω λίγο) στους Elon Musk και Steve Jobs

Οι 3 τακτικές που μπορείς να εφαρμόσεις για να μοιάσεις (έστω λίγο) στους Elon Musk και Steve Jobs

«Νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να είναι σπουδαίοι». Ναι, το έχει πει ένας σπουδαίος. Ο Elon Musk. Είναι βέβαια αλήθεια ότι ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company, δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος. Δεν είναι στον «μέσο όρο». Μιλάμε για ένα άτομο που μπορεί να δραστηριοποιηθεί με επιτυχία σε πολλά επιχειρηματικά πεδία, έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης και μπορεί να μάθει νέες γνώσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όμως για να γίνει κάποιος πετυχημένος, δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα μεγαλοφυΐα. Ούτε η νοημοσύνη είναι κάτι που σου εξασφαλίζει την επιτυχία, έτσι και αλλιώς. Όπως σημειώνει το αμερικανικό Entrepreneur.com, υπάρχουν 3 απλές τακτικές που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας, και να μοιάσει σε ανθρώπους όπως ο Elon Musk και ο Steve Jobs. Εντάξει, έστω λίγο.

1# Έχε μεγάλες φιλοδοξίες

Άνθρωποι όπως οι δύο που προαναφέραμε, δεν μπαίνουν σε μια βιομηχανία σκεπτόμενοι να φτιάξουν απλά ένα προϊόν. ‘Η το πως θα βγάλουν γρήγορο κέρδος. Θέλουν να φέρουν μια πραγματική επανάσταση. Τα δίνουν όλα για να πετύχουν το σπουδαίο στόχο που έχουν θέσει. Αυτός ο στόχος είναι συχνά πιο σημαντικός για αυτούς από την άνεση, τον ελεύθερο χρόνο, ή ακόμα και την οικογένεια και την υγεία τους. Γιατί ο Musk έχει τόσους πολλούς υποστηρικτές; Γιατί έχει στοχεύει στο «απίστευτο»: Να πάει τον άνθρωπο στον πλανήτη Άρη. Και έχει πείσει ότι μπορεί να το κάνει.

2# Πίστεψε ότι μπορείς να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια

Επίσης ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχουν άνθρωποι σαν τον Elon Musk και τον Steve Jobs. Θεωρούν ότι μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Πιστεύουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια. Πιστεύουν ότι έχουν την “αυτο-αποτελεσματικότητα”, όπως το λένε οι ψυχολόγοι. Το αναλύαμε στο παλιότερο άρθρο. Τελικά, αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, είναι αυτοί που τα καταφέρνουν. Όταν ο Elon Musk ξεκίνησε να λέει ότι θέλει να πάει στον Άρη, πολλοί τον χλέυασαν. Είπαν ότι αυτός ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί. Ο ίδιος επέμεινε. Και δείχνει να είναι στον σωστό δρόμο.

3# Πέρνα χρόνο μόνος, δουλεύοντας και κάνοντας σκέψεις

Τέτοιοι άνθρωποι έχουν ακόμα μια ικανότητα που μπορείς να «αντιγράψεις»: Καταφέρνουν να «αποκόβονται» από το πλήθος. Έτσι δεν επηρεάζονται από τις γνώμες των άλλων, οι οποίες πιθανότατα θα τους κράταγαν πίσω. Πολλοί πρωτοπόροι συνηθίζουν να δουλεύουν μόνοι πάνω σε κάποια πράγματα και είναι αυτοδίδακτοι. Αυτό τους βοηθά να διαμορφώσουν τις δικές τους πεποιθήσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, αντί να αφήσουν τους άλλους να το ορίσουν γι ‘αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + twenty =