αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 συνήθειες που εφαρμόζει ο Elon Musk για να παραμένει παραγωγικός κάθε ημέρα

Οι 3 συνήθειες που εφαρμόζει ο Elon Musk για να παραμένει παραγωγικός κάθε ημέρα

Εντάξει, δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς ταυτόχρονα τις Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company. Είναι οι 4 μεγάλες εταιρίες που έχει αυτή τη στιγμή ο Elon Musk. Ο ίδιος δουλεύει σε «τρελούς» ρυθμούς και όπως έχει δηλώσει εργάζεται μέχρι και 18 ώρες την ημέρα.

Εδώ όμως υπάρχει ένα θέμα: Πως γίνεται να δουλεύεις τόσες πολλές ώρες συνεχώς, και ταυτόχρονα να παραμένεις παραγωγικός; Πρέπει να καταφέρεις να βρεις κάποιες ισορροπίες. Να κοιμάσαι σωστές ώρες και να δουλεύεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Elon Musk τα έχει καταφέρει. Έχοντας 3 βασικές συνήθειες, οι οποίες τον βοηθούν να παραμένει παραγωγικός κάθε ημέρα. Δείτε τις παρακάτω, έτσι όπως τις παρουσίασε το CNBC.

1- Κατανέμει τον χρόνο μεταξύ των εταιριών του

Για να διαχειριστείς τόσες πολλές εταιρίες, πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο κάθε εβδομάδα. Αρχικά, ο Musk εργαζόταν περίπου 100 ώρες την εβδομάδα, για να τα προλάβει όλα. Τώρα, ο γνωστός businessman, όπως δηλώνει ο ίδιος, έχει… περιοριστεί λίγο και εργάζεται 80 ως 90 ώρες την εβδομάδα. Μάλιστα, ξοδεύει το 90% του χρόνου του σε Tesla και SpaceX και το 10% σε οτιδήποτε άλλο.

2- Εργάζεται ακόμα κι όταν χαλαρώνει

Σε συνέντευξη του το 2013, ο Musk είπε ότι απαντά σε emails, ακόμα κι όταν είναι με τα παιδιά του. Για τον Musk, πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος για δουλειά, αν χρειαστεί ανάγκη. Και συμβουλεύει να έχεις πάντα μαζί σου ένα smartphone. Είτε είσαι έξω για ποτό, είτε στο αυτοκίνητο, είτε σε κάποιο event. Όποτε είσαι ξύπνιος, πρέπει να είσαι έτοιμος να επικοινωνήσεις και να απαντήσεις σε επαγγελματικά μηνύματα.

3- Σωστές ώρες ύπνου

Πάμε να δούμε τώρα και τι γίνεται… στον ύπνο. Ο Musk έχει πει πως όταν εργαζόταν για 100 ώρες την εβδομάδα, έπινε πολλά φλιτζάνια καφέ για να ανταπεξέλθει. Τώρα κοιμάται περισσότερο- και βλέπει αποτελέσματα. Κοιμάται 6 ή 6μισι ώρες καθημερινά, τουλάχιστον. Και όπως έχει διαπιστώσει είναι πιο παραγωγικός. Με την άποψη για «καλό ύπνο» συμφωνούν και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες, όπως ο Jeff Bezos.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =