αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 σκέψεις που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος

Οι 3 σκέψεις που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος

Δεν αρκεί να κάνεις τις σωστές κινήσεις. ‘Η μάλλον, για να κάνεις τις σωστές κινήσεις, χρειάζεται κάτι άλλο πρώτα: Να έχεις τις σωστές σκέψεις και πεποιθήσεις στο μυαλό σου. Σε διαφορετική περίπτωση το πιο πιθανό είναι να παραμείνεις «κολλημένος» μακριά από την επιτυχία. Όποια κι αν είναι η επιτυχία για εσένα.

Εκεί ακριβώς εστιάζει σε άρθρο του το αμερικανικό Entrepreneur.com. Σε 3 σκέψεις που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος. Αρκεί να δεις τα δεδομένα λίγο πιο σφαιρικά και να καταλάβεις τους περιορισμούς που μπορεί να σου βάζουν αυτές οι πεποιθήσεις. Είναι πιθανό κάποιες από αυτές να τις έχεις και εσύ. Μήπως να αλλάξεις σελίδα;

1# Η «έγκριση» κάποιου άλλου ορίζει την επιτυχία σου. Μερικές φορές, θέλουμε να φτάσουμε σε έναν στόχο όχι γιατί πραγματικά το θέλουμε εμείς. Αλλά γιατί το θέλουν φίλοι, γνωστοί ή η οικογένεια μας. Μπορεί απλά να θέλεις να φτάσεις σε μια «επιτυχία» που φαντάζει σημαντική για όλους τους άλλους εκεί έξω, αλλά όχι για εσένα. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, ο προσωπικός σου ορισμός της επιτυχίας είναι ο μόνος που έχει σημασία. Μην ζεις για την… επιτυχία που θέλουν οι άλλοι από σένα.

2# Νομίζεις ότι χρειάζεσαι… «πλήρες σχέδιο για όλη την ζωή» για να ξεκινήσεις. Είναι αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει στην αδράνεια. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν να έχουν στα χέρια τους ένα πλήρες σχέδιο… που θα περιγράφει όλη τους τη ζωή. Αλλιώς δεν κάνουν ούτε το πρώτο βήμα. Μένουν στάσιμοι. Όπως έχει πει όμως ακόμα και ο Mark Zuckerberg, δεν χρειάζεται να έχεις όλες τις απαντήσεις για να ξεκινήσεις. Ούτε ο ίδιος τις είχε το μακρινό 2004…

3# Φοβάσαι να αποτύχεις. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είχαν αποτυχίες- ειδικά στα πρώτα τους βήματα. Η αποτυχία είναι ένα κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία. Το να φοβάστε να αποτύχετε είναι λογικό. Ωστόσο, μόλις καταλάβετε ότι η αποτυχία δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, αλλά είναι μέρος της όλης διαδικασίας, δεν θα είναι τόσο τρομακτική η σκέψη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + sixteen =