αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 σημαντικές ερωτήσεις που ξεχνάς να κάνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Οι 3 σημαντικές ερωτήσεις που ξεχνάς να κάνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Συνήθως σε μια job interview, αναλωνόμαστε ρωτώντας για τα οικονομικά, τα ωράρια ή τις γενικότερες παροχές που δίνει μια εταιρία. Σίγουρα γίνεται συζήτηση και για τις αρμοδιότητες που έχει η θέση που μας ενδιαφέρει.

Δεν συζητιούνται όμως όλα τα σημαντικά ζητήματα. Όπως σημειώνει το αμερικανικό Fast Company υπάρχουν 3 σημαντικές ερωτήσεις, τις οποίες δεν κάνουμε σε μια συνέντευξη για δουλειά. Και αφορούν ουσιαστικά την «εσωτερική» κουλτούρα μιας εταιρίας.

1- Ποιος είναι ο ρόλος των πιο επιτυχημένων ηγετών εδώ;

Από το πως λειτουργούν οι «καλύτεροι» μέσα σε μια εταιρία, μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα. Άρα πρέπει να κάνεις την παραπάνω ερώτηση. Αν η απάντηση της άλλης πλευράς είναι ότι οι leaders είναι ελεύθεροι να κάνουν τολμηρές επιλογές και να εφαρμόσουν ιδέες «έξω από το κουτί», ακόμα κι αν δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες της βιομηχανίας, τότε μιλάμε για μια εταιρία που της αρέσει η καινοτομία. Αν απαντήσουν κάτι σε στιλ: «Οι ηγέτες μας έχουν εμμονή για τη νίκη με κάθε κόστος», τότε θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα πιο στενό περιβάλλον.

2- Όταν οι άνθρωποι αποτυγχάνουν εδώ, ποια είναι συνήθως η αιτία;

Εδώ οι απαντήσεις συνήθως είναι δύο: Θα σου πουν ότι αποτυγχάνουν είτε γιατί δεν φέρνουν τα αποτελέσματα που ζητά από αυτούς η εταιρία, είτε τα φέρνουν αλλά με τρόπο που δεν ταιριάζει με την κουλτούρα της εταιρίας. Στην πρώτη περίπτωση, κατατάσσονται οι εταιρίες που θέλουν αποτελέσματα με κάθε κόστος και είναι διατεθειμένες να απαλλαγούν από εργαζομένους ή στελέχη που δεν θα τα καταφέρουν. Στη δεύτερη περίπτωση, μιλάμε για εταιρίες που δίνουν έμφαση στην κουλτούρα, αλλά με αυτό τον τρόπο συνήθως «καταργούν» τους εργαζομένους που έχουν διαφορετικές ιδέες.

3- Ποιο είναι το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι με παρόμοιο ρόλο και πως να το αποφύγω;

Ρωτώντας για τις πιθανές παγίδες που έχει η θέση που ενδιαφέρεστε, θα μάθεις πολλά σημαντικά πράγματα. Καταρχήν, θα πάρεις μια εικόνα για το τι έκαναν οι προηγούμενοι από εσένα και το αν «κάηκαν» γρήγορα. Επίσης, θα κατανοήσεις τι ακριβώς θεωρεί λάθος μια εταιρία. Αφού εδώ οι απαντήσει ποικίλουν. Και κάπως έτσι, θα κινηθείς κατάλληλα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 2 =