αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 λόγοι για τους οποίους οι πετυχημένοι επιχειρηματίες φορούν τα ίδια ρούχα

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι πετυχημένοι επιχειρηματίες φορούν τα ίδια ρούχα

Όλοι θέλουν να είναι παραγωγικοί. Πόσο μάλλον οι επιχειρηματίες. Και κάπου εδώ, ανοίγουμε πάλι ένα θέμα που κατά καιρούς έχει τραβήξει τα βλέμματα: Γιατί πολλοί πετυχημένοι επιχειρηματίες φορούν κάθε ημέρα ρούχα ίδιου τύπου και χρώματος; Και πως αυτό μπορεί να σχετίζεται με την δουλειά τους;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένα μέσο άτομο, λαμβάνει κάθε ημέρα περίπου 35.000 μεγάλες και μικρές αποφάσεις. Τι θα φας για πρωινό; Τι θα φορέσεις; Μέσα από ποια πόρτα θα περάσεις; Ποιον θα πάρεις τηλέφωνο; Τι θα φας για μεσημεριανό; Είναι αποφάσεις που λαμβάνεις μέσα στην ημέρα, πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αλλά στο τέλος της ημέρας, ο συνολικό αριθμός αποφάσεων είναι μεγάλος.

Ένας απλός τρόπος για να εξοικονομήσεις ενέργεια και να έχεις καθαρότερο μυαλό, είναι να περιορίσεις τον αριθμό των αποφάσεων που παίρνεις κάθε ημέρα. Αυτό το έχουν καταλάβει ανά τα χρόνια αρκετοί επιχειρηματίες, όπως ο Mark Zuckerberg και ο Steve Jobs. Για αυτό έχουν ως… σήμα κατατεθέν τους, κάποια συγκεκριμένα ρούχα. Το αμερικανικό inc.com αναλύει λίγο περισσότερο το θέμα, και παρουσιάζει τους 3 συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους αρκετοί πετυχημένοι επιχειρηματίες, επιλέγουν κάθε ημέρα τα ίδια ρούχα.

1# Εξοικονόμηση χρόνου: Όταν ξεκινάς την εργάσιμη ημέρα σου, λογικά έχεις πολλά πράγματα στο κεφάλι σου. Και πρέπει να κάνεις αρκετές ενέργειες. Σκέψου να έχεις να αποφασίσεις κάθε ημέρα και τα ρούχα που θα φορέσεις. Πολύ χρόνος. Αντίθετα, αν φοράς ρούχα ίδιου τύπου και χρώματος, τα πράγματα είναι πιο απλά. Επίσης γλυτώνεις χρόνο από τα ψώνια, αφού πας κατευθείαν στο αγαπημένο σου μαγαζί, και ψωνίζεις συγκεκριμένα ρούχα.

2# Μυαλό: Ναι, εξοικονομείς ενέργεια και έχεις καθαρότερο μυαλό. Όταν έχεις πολλές αποφάσεις να λάβες, είναι καλύτερο να επικεντρωθείς στις σημαντικές. Έτσι όπως είπαμε θα πρέπει να «κόψεις» κάποια από τις λιγότερο σημαντικές αποφάσεις. Μια από αυτές είναι τα καθημερινά ρούχα.

3# Νιώθεις καλά: Αν επιλέξεις ένα ρούχο επειδή νιώθεις άνετα, τότε θα είσαι καλά μέσα σε αυτό. Αν επιλέξεις ένα ρούχο λόγω στιλ, τότε να είσαι σίγουρος ότι δείχνεις ωραίος εξωτερικά. Σε κάθε περίπτωση, νιώθεις άνετα μέσα σε ένα ρούχο που το έχεις επιλέξει εσύ, για συγκεκριμένους λόγους. Ενώ σου δίνει παραπάνω αυτοπεποίθηση. Σκέψου να το κάνεις κάθε ημέρα, με τον ίδιο τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =