αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 λόγοι για τους οποίους κάθε επιχειρηματίας πρέπει να βρίσκει χρόνο για διακοπές

Οι 3 λόγοι για τους οποίους κάθε επιχειρηματίας πρέπει να βρίσκει χρόνο για διακοπές

Υπάρχει μια τάση ανάμεσα στους επιχειρηματίες, που λέει ότι όταν ιδρύεις μια εταιρία, πρέπει να δουλεύεις… 18 ώρες την ημέρα. Μάλιστα πολλοί ιδρυτές, ακόμα κι αν έχουν μια καλή ομάδα να αφήσουν πίσω, δεν επιλέγουν να κάνουν διακοπές. Πέφτουν 100% στην επιχείρηση τους.

Το αμερικανικό site Entrepreneur.com προσεγγίζει το θέμα από την αντίθετη πλευρά. Και εξηγεί γιατί ένας επιχειρηματίας πρέπει να βρίσκει χρόνο για διακοπές. Με στόχο να είναι φρέσκος και γεμμάτος νέες ιδέες. Παρακάτω ακολουθούν 3 συγκεκριμένοι λόγοι, για τους οποίος κάθε κάθε επιχειρηματίας πρέπει να πηγαίνει διακοπές. Έστω και για λίγο χρονικό διάστημα.

1– Ο εγκέφαλος χρειάζεται ξεκούραση: Οι περισσότεροι επιχειρηματίες και startuppers δουλεύουν πολλές ώρες θέλοντας να αναπτύξουν την στρατηγική τους και να φτάσουν στην επιτυχία. Κάτι που όμως μπορεί αν γυρίσει μπούμερανγκ. Αφού ο εγκέφαλος χρειάζεται ξεκούραση ανά τακτά διαστήματα έτσι ώστε να είναι παραγωγικός. Μην δουελέυετε σερί, κάθε ημέρα, όλη μέρα. Κάντε ένα break για διακοπές, έτσι ώστε να γεμίσετε μπαταρίες και στη συνέχεια να είστε πιο παραγωγικοί.

2– Όταν η γάτα φεύγει, τα ποντίκια μεγαλώνουν με μεγαλύτερη σιγουριά: Ναι, η ομάδα χρειάζεται έναν ηγέτη. Αλλά η επιτυχία δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από αυτό. Ένας πραγματικός ηγέτης πρέπει να αφήνει τα μέλη της ομάδας του να δρουν. Αν φύγει για λίγο από το γραφείο, τα μέλη της ομάδας θα αναλάβουν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες και θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία. Παράλληλα, θα δεθούν καλύτερα μεταξύ τους, αφού θα συνεργαστούν έντονα για να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση.

3– Ο leader πρέπει να δώσει τον τόνο: Οι εργαζόμενοι μπορούν να «δανειστούν» συναισθήματα και απόψεις από τον επαγγελματικό ηγέτη τους. Άρα λοιπόν αυτός πρέπει να δείξει πρώτος, ότι πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους. Μια ισορροπημένη ζωή, είναι μια ευτυχισμένη ζωή. Κάτι που σίγουρα φέρνει και καλά αποτελέσματα στη δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =