αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια συνέντευξη για δουλειά

Οι 3 λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια συνέντευξη για δουλειά

Σε μια συνέντευξη για δουλειά, φτάνουν συνήθως πολλοί υποψήφιοι. Και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν παρόμοιες σπουδές και δεξιότητες, αφού μιλάμε για την ίδια θέση. Άρα πως ακριβώς θα κριθεί, το ποιος ή ποια θα πάρει τη θέση;

Η Sara MacCord, η οποία έχει εργαστεί ως υπεύθυνη ανθρωπίνου δυναμικού σε μεγάλες εταιρίες, παραθέτει στο site The Muse, τις 3 λεπτομέρειες που κοιτά στους υποψηφίους, και οι οποίες μπορούν να κρίνουν την τελική απόφαση της. Μάλιστα, όπως λέει η ίδια, οι άνθρωποι που τελικά προσλαμβάνει, συνήθως έχουν τα 3 στοιχεία που ακολουθούν παρακάτω.

1- Κάνουν σαφές το γιατί ταιριάζουν στην εταιρία

Η συνέντευξη είναι σαν ένα τεστ. Η άλλη πλευρά σας κρίνει από τις απαντήσεις σας. Ωστόσο, οι «τέλειες» απαντήσεις δεν φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα πει ότι θέλεις να εργαστείς στην εταιρία, επειδή είναι Νο1 στο τομέα της και το αφήσεις εκεί, μάλλον θα φανείς ίδιος σαν όλους τους άλλους. Φαίνεται πιο διαβασμένος, και πείτε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για την εταιρία. Εξηγείστε τους λόγους για τους οποίους θα θέλατε να εργαστείτε εκεί.

2- Ακούνε

Το να κάνεις ερωτήσεις, είναι σημαντικό. Δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα πράγματα για την εταιρία. Από την άλλη, έχοντας αυτό στο μυαλό τους, πολλοί υποψήφιοι μένουν εκεί, δεν ακούν καν τις απαντήσεις της άλλης πλευράς και πάνε παρακάτω. Αυτό είναι ένα λάθος. Και μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση, ότι κάνεις τις ερωτήσεις… απλά για να κερδίσεις πόντους. Οπότε, είναι χρήσιμο ένα απλό πράγμα: Να ακούς.

3- Στέλνουν σωστά ευχαριστήρια μηνύματα

Ωραία, έγινε η συνέντευξη. Αποχώρησες και τώρα πρέπει να περιμένεις για την απάντηση (αν έρθει). Όχι μόνο. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να στείλεις ένα ευχαριστήριο μήνυμα στην άλλη πλευρά. Το οποίο θα υπενθυμίσει το ενδιαφέρον σου για τη θέση, ενώ παράλληλα θεωρείται από πολλούς ως μια ευγενική κίνηση με τη σημασία της. Στο μήνυμα, είναι καλό να συμπεριλάβεις κάποια πράγματα που έμαθες και σου φάνηκαν χρήσιμα στη συνέντευξη. Και κάτι του στιλ «Περιμένω να μάθω τα επόμενα βήματα», πάνω σε κάτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + eight =