αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να μαθαίνεις τα πάντα πιο γρήγορα: Αναλύει ένας business γκουρού

Οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να μαθαίνεις τα πάντα πιο γρήγορα: Αναλύει ένας business γκουρού

Ο Tim Ferriss είναι διάσημος coach, podcaster και συγγραφέας του βιβλίου «Tools of Titans». Είναι ευρύτερα γνωστός για τις συμβουλές που δίνει. Είτε μέσω βίντεο που διαμοιράζονται στο διαδίκτυο, είτε μέσω live ομιλιών που κάνει. Μιλώντας στο inc.com, εξηγεί τις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος, έτσι ώστε να μαθαίνει τα πάντα πιο γρήγορα.

Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάς να ασχολείσαι με ένα νέο project. Που σίγουρα θα έχει τις ιδιαιτερότητες του. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου: ‘ Πως θα φαινόταν αυτό, αν ήταν εύκολο;’. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσεις να καταλάβεις βαθύτερα το «γιατί» γίνονται κάποια πράγματα που αφορούν το project. Όλα έχουν την χρησιμότητα τους, για να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν παραλείψεις π.χ. κάποια κομμάτια, αυτό που θα παρουσιάσεις δεν θα είναι καλό.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να χωρίσεις τα όσα έχεις να μάθεις, σε κομμάτια. Μην πας να τα μάθεις όλα μαζί. Αν το κάνεις βήμα- βήμα θα είναι πιο εύκολο. Επίσης, το ένα κομμάτι του «παζλ» μπορεί να σε βοηθήσει για να πας στο επόμενο.

Τέλος, είναι χρήσιμο να «προσημειώσεις» κάποιες καταστάσεις, πριν την «πρεμιέρα». Για παράδειγμα, αν πρέπει να κάνεις μια ομιλία, μπορείς λίγο πριν να μαζέψεις μερικούς φίλους και να ακούσουν αυτά που έχεις να πεις. Έτσι ώστε να νιώσεις το πως είναι να μιλάς μπροστά σε κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =