αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 κανόνες του Satya Nadella, για να γίνεις πετυχημένος leader

Οι 3 κανόνες του Satya Nadella, για να γίνεις πετυχημένος leader

O Satya Nadella θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους CEO στον κόσμο αυτή την στιγμή. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «ο ανθρώπους που αναμορφώνει την Microsoft». Βρίσκεται στο «τιμόνι» της εταιρίας τα τελευταία χρόνια και έχει πετύχει μερικά σπουδαία αποτελέσματα.

Ο ίδιος ξέρεις πολύ καλά ότι η επιτυχία δεν έρχεται μέσα σε μια νύχτα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάθεσαι αδρανής ή να κάνεις αργές κινήσεις. Πρέπει να δράσεις σήμερα, για να χτίσεις την επιτυχία του αύριο. Ο Satya Nadella έχει 3 βασικούς κανόνες, για να γίνεις ένας πετυχημένος leader. Δες τους παρακάτω και… κράτα σημειώσεις.

1- Κάθε ημέρα, είναι «Day 1»: Υπάρχει μια τάση. Όσο οι εταιρίες και οι leaders μεγαλώνουν, γίνονται συνήθως πιο αργοί και συντηρητικοί στις αποφάσεις τους. Μια νοοτροπία που δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Satya Nadella λέει ότι κάθε ημέρα πρέπει να είναι σαν την Day 1. Να λαμβάνεις γρήγορες αποφάσεις, να είσαι ευέλικτος και να καινοτομείς. Μια άποψη που έχουμε ακούσει και από άλλους σπουδαίους businessmen, όπως ο Jeff Bezos και ο Jeff Weiner (Linkedin).

2- Από το «τα ξέρω όλα», στο «τα μαθαίνω όλα»: Ποτέ δεν τα γνωρίζεις όλα. Είναι σημαντικό να εξελισεσαι συνεχώς και να μαθαίνεις νέα πράγματα. Ακόμα κι αν έχεις κάνει αρκετά βήματα στην καριέρα σου. Το Nadella το εφάρμοσε σε μια εταιρία με πολλά χρόνια διαδρομής, όπως η Microsoft. Και έχτισε μια εταιρική κουλτούρα συνεχούς καινοτομίας.

3- Δράσε γρήγορα, σκέψου αργά: Ο Nadella είναι ένας long-term thinker, o οποίος «αγκαλιάζει» νωρίς τις νέες τάσεις. Βλέπει τα «σημάδια» πριν από τους άλλους και προσπαθεί πάντα να είναι μπροστά. Του αρκεί να έχει το 80% των πληροφοριών που θέλει, για να δράσει. Δεν περιμένει να έχει στα χέρια του το 100% των γνώσεων. Τότε θα είναι πολύ αργός. Θέλει πάντα να είναι πρώτος στην επόμενη ημέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτεται, πριν δράσει γρήγορα και αποφασιστικά. Και πάντα σκέφτεται το μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =