αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 3 κακές συνήθειες που έκοψα και έγινα πιο παραγωγικός»: Τι λέει ένας πετυχημένος CEO

«Οι 3 κακές συνήθειες που έκοψα και έγινα πιο παραγωγικός»: Τι λέει ένας πετυχημένος CEO

Την ώρα που πολλοί λένε τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στην επιτυχία, ο Ramit Sethi επιχειρεί κάτι διαφορετικό: μιλά για το τι δεν πρέπει να κάνεις. Ο CEO της εταιρίας GrowthLab.com και best seller συγγραφέας, αποκαλύπτει τις 3 κακές συνήθειες που έκοψε και κατάφερε να γίνει πιο παραγωγικός.

Πρόκειται για καθημερινά πράγματα που κάνουν στην καθημερινότητα τους πολλοί επαγγελματίες. Τα οποία τρώνε πολύ χρόνο, με αποτέλεσμα να καταναλώνεις όλη την ενέργεια σου εκεί. Ακολουθούν οι 3 κακές συνήθειες που σταμάτησε ο Ramit Sethi, όπως τις περιέγραψε ο ίδιος στο CNBC:

1- Σταμάτησα να απαντώ σε όλα τα emails: Όταν ξεκίνησα την επιχείρηση μου απαντούσα σε όλα τα emails. Ήταν εκατοντάδες. Και απαντούσα σε κάθε ένα από αυτά. Στη συνέχεια γίνανε χιλιάδες. Και βρέθηκα ξαφνικά να είμαι καθημερινά… βουτηγμένος σε emails. Το έβλεπα σαν θετικό. Ως «o CEO που απαντά σε όλα τα emails του». Αλλά ποιος Διευθύνοντας Σύμβουλος τρώει δύο ώρες την ημέρα απαντώντας σε emails, ενώ θα έπρεπε να αναπτύσσει την επιχείρηση του; Έτσι άλλαξα τρόπο δουλειάς. Και τώρα διαβάζω όλα τα emails μου, αλλά απαντώ μόνο σε αυτά που είναι απαραίτητο.

2- Σταμάτησα να κάνω πράγματα που δεν μου άρεσαν: Υπήρχε μια περίοδος που πίστευα ότι έπρεπε να τελειώνω ότι ξεκινούσα. Αν για παράδειγμα ξεκινούσα ένα βιβλίο, και καταλάβαινα ότι δεν μου άρεσε, συνέχιζα το διάβασμα μέχρι το τέλος. Όταν ο χρόνος μου έγινε πιο περιορισμένος, κατάλαβα ότι ακόμα κι αν διάβαζα 1 βιβλίο την εβδομάδα, δεν θα προλάβαινα να διαβάσω όσα ήθελα. Άρα γιατί να σπαταλάω χρόνο για ένα βιβλίο που δεν μου αρέσει; Άλλαξα σκεπτικό. Και όταν ένα βιβλίο δεν μου άρεσε στις πρώτες σελίδες, πήγαινα στο επόμενο. Το ίδιος ισχύει φυσικά για τηλεοπτικές σειρές ή για χρόνο που ξοδεύουμε με συγκεκριμένους ανθρώπους.

3- Σταμάτησα να εργάζομαι όλη την ώρα: Υπάρχει χρόνος για να δουλέψεις. Αλλά υπάρχει και χρόνος για να ξεκουραστείς. Πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε «διαθέσιμοι» για εργασία 24/7. Κανείς όμως δεν μιλά για το τι πρέπει να κάνεις όταν δεν εργάζεσαι. Πρέπει να υπάρχει και αυτός ο χρόνος. Ναι, η σκληρή δουλειά φέρνει αποτελέσματα συνήθως. Ωστόσο, αν δουλεύεις ακόμα και τις ώρες που είσαι «εκτός δουλειάς», δεν θα είσαι παραγωγικός. Όταν είναι η ώρα για εργασία, δούλεψε. Όταν είναι η ώρα για ξεκούραση, ξεκουράσου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 5 =