αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις, αν το αφεντικό σου απορρίψει την ιδέα σου

Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις, αν το αφεντικό σου απορρίψει την ιδέα σου

Σίγουρα σου έχει τύχει αρκετές φορές: Έχεις μια ιδέα στα χέρια σου και πας να την προτείνεις στο αφεντικό σου, πιστεύοντας ότι θα ακούσεις κάτι του στιλ: «Μα ναι, αυτή είναι μια καταπληκτική ιδέα. Θα την εφαρμόσουμε από σήμερα». Τελικά, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και η ιδέα σου απορρίπτεται.

Μετά τον αρχική απογοήτευση, ίσως πρέπει να επανέλθεις με ουσιαστικό τρόπο. Δεν χρειάζονται ούτε γκρίνιες, ούτε εντάσεις. Το The Muse κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τις 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο αφεντικό σου.

1- Το θα σας έκανε να πείτε «ναι» σε αυτή την ιδέα; Το ότι το αφεντικό απέρριψε την ιδέα σου, δεν σημαίνει ότι είναι όλη λάθος. Μπορεί να υπάρχουν κάποια σημεία της που έχουν ενδιαφέρον για την άλλη πλευρά. Αυτά είναι που πρέπει να εξετάσεις τώρα. Και να «χτίσεις» μια βελτιωμένη πρόταση.

2- Σας ευχαριστώ για το feedback. Θα μπορούσα να επανέλθω μέσα στις επόμενες εβδομάδες/ μήνες; ΟΚ, τώρα η ιδέα σου δεν εφαρμόστηκε. Όχι όμως γιατί είναι ακκή απαραίτητα. Αλλά μπορεί η εταιρία να έχει άλλες προτεραιότητες. Μπορεί να χρειάζεται ένα come back στο προσεχές μέλλον.

3- Σε τι άλλο πρέπει να εστιάσω; Μπορεί η ιδέα σου να απορρίφθηκε, ωστόσο μην ξεχνάς ότι είσαι και παίχτης της ομάδας. Και πρέπει να το δείχνεις. Πριν αποχωρήσεις από το γραφείο του αφεντικού, ρώτα τον αν μπορείς να συνεισφέρεις σε κάποιο άλλο project της εταιρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − nine =