αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 επιχειρηματικοί μύθοι που πρέπει οπωσδήποτε να αγνοήσεις

Οι 3 επιχειρηματικοί μύθοι που πρέπει οπωσδήποτε να αγνοήσεις

Σύμβουλοι, «ειδικοί», έμπειροι επιχειρηματίες, social media σχολιαστές. Κάπως έτσι είναι συνήθως το περιβάλλον γύρο από έναν νέο επιχειρηματία στην Ελλάδα, όταν αυτός αποφασίσει να ξεκινήσει το δικό του project. Και πολλές συμβουλές. Όλοι έχουν μια «τέλεια άποψη» για τα πάντα. Και σίγουρα για αυτό που ετοιμάζεις.

Εδώ υπάρχει μια παγίδα. Να ακούσεις συμβουλές οι οποίες δεν είναι σωστές και τελικά να σε αποπροσανατολίσουν. Το Entrepreneur.com παρουσιάζει τους 3 επιχειρηματικούς μύθους που πρέπει οπωσδήποτε να αγνοήσεις.

1- «Πρέπει να έχεις παρουσία παντού»: Είναι από αυτις συμβουλές που ακούμε συχνά. Μόλις λανσάρεις ένα project, πρέπει να φτιάξεις σελίδα στο Facebook, στο Twitter, να ανεβάζεις 3 φωτογραφίες την ημέρα στο εταιρικό προφίλ στο Instagram. Να κάνεις και live στο Youtube. Όσο σημαντικά κι αν είναι τα social media και οι streaming πλατφόρμες, δεν γίνεται να είσαι παντού και να το κάνεις καλά. Δεν φτάνει ο χρόνος, ειδικά όταν είσαι νέος επιχειρηματίας. Διάλεξε τα ψηφιακά κανάλια που σου ταιριάζουν καλύτερα.

2- «Χρειάζεσαι λεφτά για να βγάλεις λεφτά»: Και ενώ αυτό δεν είναι μύθος στο 100%, από την άλλη δεν πρέπει να το ακούσεις ως συμβουλή. Ναι, το να έχεις 50.000 ευρώ στην άκρη για να τα επενδύσεις στο νέο σου project, μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Και σίγουρα πιο γρήγορα. Όμως, στην digital εποχή, μπορεί να ξεκινήσεις ακόμα και με ελάχιστον χρηματικό κεφάλαιο.

BONUS INFO: Το It’s Possible που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, ξεκίνησε με ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο και χωρίς χρηματοδότες από πίσω.

3- Οι σύμβουλοι… πυροτεχνήματα: Το άρθρο του Entrepreneur.com, τους αποκαλεί «Ferrari Marketers». Άνθρωποι που μπορεί να ενοικιάσουν ένα πολυτελές αμάξι για μια ώρα, να κάνουν βόλτες μπροστά σε όλους με αυτό και μετά να παρουσιάζουν… καταπληκτικές στρατηγικές, που μπορεί να μην έχουν εφαρμόσει ποτέ στις δικές τους επιχειρήσεις. Όταν ξεκινάς μια επιχείρηση, είναι σημαντικό να μείνεις σταθερός στο όραμα σου. Και σίγουρα δεν πρέπει να παρασυρθείς από ανθρώπους που δεν έχουν να παρουσιάσουν κάποιες επιτυχίες. ‘Η είχαν κάποιες επιτυχίες- πυροτεχνήματα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + seventeen =