αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 απλοί τρόποι για να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου

Οι 3 απλοί τρόποι για να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου

Δεν υπάρχει κάποια «μαγική» συνταγή για να γίνεις πιο παραγωγικός. Κάτι που θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Θέλουν να πετυχαίνουν όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα, στον λιγότερο δυνατό χρόνο.

Αυτό δεν είναι εύκολο. Μπορείς όμως να βελτιώσεις τις επιδώσεις σου, καταρχήν, μειώνοντας τους αντιπερισπασμούς, όπως σημειώνει το Entrepreneur.com. Εκεί πρέπει να εστιάσεις. Και μετά μπορείς να εφαρμόσεις τα 3 απλά πράγματα που ακολουθούν πιο κάτω. Έτσι ώστε να δεις κάποια σημαντικά αποτελέσματα.

1- Όχι τηλέφωνο στο χέρι και emails μόλις ξυπνάς: Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι μόλις ξυπνούν, είναι να αρπάξουν το smartphone και να μπουν στα social media τους, ενώ παράλληλα τσεκάρουν και τα emails που έχουν. Όταν κάθε πρωί, το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να «βουτάτε» εκεί, τότε παραμελείτε κάτι πολύ σημαντικό: τον εαυτό σας. Είναι προτιμότερο τις πρώτες ώρες της ημέρας να ασκήστε, να διαβάζετε και στη συνέχεια να επικεντρώνεστε στο μεγαλύτερο task που έχετε τότε. Μετά από όλα αυτά, μπορείτε να πιάσετε το τηλέφωνο.

2- Δημιούργησε time blocks: Μπορεί να φαίνεται απλό, όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με τους σύγχρονους ρυθμούς που «τρέχει» η καθημερινότητα, η προσοχή μας αποσπάται πολύ συχνά. Αν όμως εργάζεσαι σε «χρονικά μέρη» κάθε φορά, τότε είσαι εστιασμένος στον στόχο που πρέπει να πετύχεις π.χ. στο τέλος του 30λεπτου. Μέσα στο κάθε time block φυσικά δεν επιτρέπονται τηλέφωνο ή τσεκάρισμα στο Facebook.

3- Μεγιστοποιήστε τη δύναμη των διαλειμμάτων: Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να εργάζονται πολλές ώρες συνεχόμενα. Χωρίς να κάνουν διάλειμμα. Φτάνοντας έτσι σε σημείο, το βράδυ να μην γνωρίζουν… καν τι έχει γίνει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι όμως σημαντικό να κάνεις διαλείμματα, ανάμεσα στην εργασία. Αυτό μπορεί να είναι μερικά απλά 15λεπτα. Στα οποία όμως θα κάνεις κάτι που σε χαλαρώνει και σου δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 5 =