αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις στο γραφείο σου, για να γίνεις πιο δημιουργικός

Οι 3 απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις στο γραφείο σου, για να γίνεις πιο δημιουργικός

Ο χώρος στον οποίο εργαζόμαστε παίζει τον ρόλο του. Μπορεί μέσα στην πίεση της καθημερινότητας να τον αμελούμε, ωστόσο επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο τρόπος με τον οποίο οργανώνουμε το γραφείο μας, μπορεί να μας κάνει περισσότερο παραγωγικούς και δημιουργικούς.

Φυσικά, οι κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος είναι πολλές. Ας γίνει όμως μια καλή αρχή. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει τις 3 απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις στο γραφείο σου, έτσι ώστε να δεις άμεσα θετικά αποτελέσματα. Εντάξει, δεν αρκούν μόνο αυτά, για να γίνεις ο νέος… Mark Zuckerberg. Αλλά είπαμε: είναι μια καλή αρχή.

1- Καθαρίστε το γραφείο σας από τα μη απαραίτητα εργαλεία

Η ακαταστασία δεν βοηθά. Τα υπερβολικά πολλά ερεθίσματα, με τα οποία ερχόμαστε σε οπτική επαφή, μπορούν να τραβήξουν την προσοχή μας μακριά από το επίκεντρο της εργασίας μας. Όπως λένε πολλοί ειδικοί, η ακαταστασία εκτός από τον χώρο στο γραφείο, κλείνει… και τον χώρο στο μυαλό μας. Αφιερώστε 1 ώρα έτσι ώστε να βάλετε μια τάξη στο γραφείο σας. Απομακρύνοντας πράγματα που δεν χρειάζεται να έχετε μπροστά σας.

2- Οργανώστε το συρτάρι με τα σνακ

Ο φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο, στο πόσο καλά λειτουργεί το μυαλό μας. Άρα λοιπόν, οι τροφές που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της εργασίας, πρέπει να είναι οι σωστές. Βάλτε στο συρτάρι του γραφείου σας τροφές όπως π.χ. φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή τσάι. Από την άλλη, αποφύγετε τα γλυκά ή τα energy drinks.

3- Βάλτε το χρώμα μπλε στη ζωή σας

Ερευνητές του Cheung Kong Graduate School of Business, υποστηρίζουν ότι το χρώμα που προωθεί τη δημιουργικότητα είναι το μπλε. Αυτό συμβαίνει γιατί ίσως έχουμε συνδέσει το εν λόγω χρώμα με την απεραντοσύνη (ουρανός, ωκεανοί). Άρα λοιπόν βάλτε κάτι μπλε στο γραφείο σας ή στους τοίχους γύρω από αυτό. Και είναι πολύ πιθανό, να ενεργήσει θετικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =