αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 2 συμβουλές μου για να μπεις σε ένα νέο πεδίο»: Σημειώνει ένας 26χρονος εκατομμυριούχος

«Οι 2 συμβουλές μου για να μπεις σε ένα νέο πεδίο»: Σημειώνει ένας 26χρονος εκατομμυριούχος

Είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, που δείχνει ότι αρκετές φορές τα πράγματα μπορούν να συμβούν πολύ γρήγορα. Ακόμα και αν είσαι θεωρητικά «μικρός» σε ηλικία. Ο Brian Wong είναι ένας 26χρονος αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Είναι ο CEO και ιδρυτής της Kiip. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που ασχολείται με το mobile advertising. Όσο για τα έσοδα της; Φέτος, αναμένεται να φτάσουν τα 20 εκατ. δολάρια. Ενώ ο ίδιος ο Wong έχει μπει στη λίστα 30 Under 30 του Forbes.

Μιλώντας στο CNBC, εξηγεί ότι οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται να μπουν σε νέα πεδία. Ακόμα κι αν δεν έχουν στο 100% την εμπειρία που θα ήθελαν. Μάλιστα, ο ίδιος δίνει 2 συγκεκριμένα tips για να δραστηριοποιηθείς με επιτυχία σε ένα νέο πεδίο.

1- Αντιμετώπισε την έλλειψη εμπειρίας

Είτε μιλάς σε έναν HR Manager, είτε σε έναν άνθρωπο σε κάποιο event, μην εστιάζεις στο γεγονός της πιθανής έλλειψης εμπειρίας. Εξήγησε στην άλλη πλευρά το «πως» θα κάνεις κάτι. Ποιο είναι το πλάνο σου. Κάνε το συνομιλητή σου να πιστέψει σε εσένα και δείξε αποφασιστικότητα.

«Στόχος σου πρέπει να είναι, να κάνεις τους άλλους να επενδύσουν σε εσένα. Όχι στο project σου», τονίζει ο Brian Wong.

2- Ξεκίνα να εργάζεσαι μόνο σου

Μην περιμένεις την «σούπερ ευκαιρία» για να ξεκινήσεις να εργάζεσαι πάνω σε ένα πεδίο. Άλλωστε, πλέον οι νέες τεχνολογίες δίνουν πολλές δυνατότητες. Αν για παράδειγμα θέλεις να εργαστείς στη δημοσιογραφία, ξεκίνα να γράφεις άρθρα σε ένα δικό σου blog. «Κανείς δεν χρειάζεται να σου δώσει την άδεια για να κάνεις οτιδήποτε», λέει ο 26χρονος CEO. Επίσης, θα μπορούσες να προτείνεις ένα νέο project στην ήδη υπάρχουσα εργασία σου. Και το οποίο θα αφορά τους νέους τομείς που θα ήθελες να αναπτυχθείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + two =