αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 2 λέξεις που μπορούν να μετατρέψουν μια σύντομη συζήτηση σε κάτι πολύ ουσιαστικό

Οι 2 λέξεις που μπορούν να μετατρέψουν μια σύντομη συζήτηση σε κάτι πολύ ουσιαστικό

Συναντάς ανθρώπους παντού. Στον διάδρομο της εταιρίας. Ενώ κάνεις διάλειμμα στη δουλειά. Σε ένα event ή ακόμα και στα social media. Μέρη, δηλαδή, στα οποία βλέπουμε γνώριμα ή άγνωστα πρόσωπα και πιάνουμε μικρές συζητήσεις. Είναι εκείνες οι περιπτώσεις που νιώθεις λίγο αμήχανα και ίσως δεν έχεις πολλά να πεις.

Κι όμως, αυτές οι μικρές συζητήσεις, μπορούν αμέσως να γίνουν μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις δύο λέξεις, όπως σημειώνει το αμερικανικό The Muse.

«Τι κάνεις- και γιατί;»

Αυτές οι δύο λέξεις στο τέλος της φράσης, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Διότι χωρίς αυτές, η ερώτηση μοιάζει πλήρως τυπική και είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσει σε μια καλή συζήτηση. Ειδικά αν δεν ξέρεις καλά το άλλο άτομο.

Ρωτώντας όμως το «γιατί» βάζεις τον συνομιλητή σου σε μια διαδικασία να σκεφτεί και να σου αναλύσει μερικά παραπάνω πράγματα. Έτσι, μια συζήτηση που αρχικά μοιάζει ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά, τελικά μπορεί να γίνει μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με συναδέλφους ή ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο ίδιο πεδίο με σένα. Ή ακόμα και ανθρώπους έξω από το επαγγελματικό σου περιβάλλον. Και σκέψου: Την επόμενη φορά που θα συναντήσεις το ίδιο άτομο, θα μπορείς να τον ρωτήσεις π.χ. για το «πότε έρχεται η παρουσίαση» για την οποία συζητήσατε την περασμένη φορά. Μια τακτική- ένα μεγάλο tip για δικτύωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =