αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι σπουδαίοι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται να τους μανατζάρεις»: Το κλειδί βρίσκεται αλλού, και το είχε αποκαλύψει ο Steve Jobs

«Οι σπουδαίοι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται να τους μανατζάρεις»: Το κλειδί βρίσκεται αλλού, και το είχε αποκαλύψει ο Steve Jobs

Σε μια συνέντευξη από τα παλιά, ο Steve Jobs είχε πει μερικές αλήθειες, για το πως πρέπει να λειτουργεί μια επιχείρηση στο εσωτερικό της, και το πως πρέπει ως ιδρυτής να διαχειρίζεσαι τους ανθρώπους που έχεις εκεί. Όμως μισό λεπτό. Εδώ υπάρχει μια διαφορά, σύμφωνα με τον Steve Jobs. «Οι σπουδαίοι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται να τους μανατζάρεις» λέει.

«Είναι αυτο-διαχειριζόμενοι» τονίζει ο συνιδρυτής της Apple.

Και εξηγεί: «Μόλις καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν, θα βρουν το πώς να το κάνουν. Αυτό που χρειάζονται είναι ένα κοινό όραμα. Και αυτή είναι η δουλειά της ηγεσίας». Είναι δεδομένο, ότι ο Jobs ακολουθούσε πάντα αυτό το μοντέλο. Ήθελε τους καλούς εργαζομένους να έχουν γνώμη και ιδέες. Να λένε στην εταιρία τι πρέπει να κάνει σε διάφορα πεδία. Και όχι το αντίστροφο.

Ως ηγέτης αυτό που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα κοινό όραμα, και να το μεταδώσεις σε όλους. Στο παραπάνω βίντεο, βλέπουμε τον Steve Jobs να λέει και κάτι ακόμα: Ότι στην Apple δεν προσλαμβάνουν «επαγγελματίες διευθυντές». Αυτοί ξέρουν να κάνουν διαχείριση, αλλά δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο, όπως εξηγεί ο ίδιος.

Μάλιστα, λέει ότι οι καλύτεροι managers είναι οι άνθρωποι που δεν είχαν φανταστεί ποτέ ότι θα γίνουν managers. Αλλά αποφάσισαν να πάρουν μια τέτοια θέση, όταν κατάλαβαν ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει την δουλειά καλύτερα από αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 4 =