αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι σελίδες που μεταδίδουν «αλλοιωμένες ειδήσεις» δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διαφημιστούν στο Facebook

Οι σελίδες που μεταδίδουν «αλλοιωμένες ειδήσεις» δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διαφημιστούν στο Facebook

To Facebook συνεχίζει τον αγώνα του εναντίον των ψευδών ειδήσεων με οικονομικά μέτρα εναντίον των σελίδων που τις προωθούν. 

Ειδικότερα, το Facebook ονομάζει ως “False News” τις ειδήσεις που δεν είναι ακριβώς ψευδείς, αλλά βασίζονται σε παρερμηνείες γεγονότων, μεταφορά λάθος στοιχείων και άλλων παραγόντων που οδηγούν σε παραπληροφόρηση. Σύμφωνα με το Facebook, πολλές είναι οι σελίδες που δημοσιεύουν τακτικά τέτοιες ειδήσεις και προωθούν μέσω social media το περιεχόμενό τους. Το Facebook θέλει να πλήξει τις ιστοσελίδες αυτές με το μπλοκάρισμα των διαφημίσεών τους, έτσι ώστε να μην έχουν τις ίδιες πηγές εσόδων με πριν, όπως σημειώνει το Pestaola.gr.

Ο στόχος του Facebook είναι να κρατήσει ένα επίπεδο ενημέρωσης στο News Feed των χρηστών του, το οποίο να μην είναι γεμάτο παραπληροφόρηση, προπαγάνδα και ψέμματα. Για το λόγο αυτό θέλει να προβεί σε μια σειρά από ενέργειες που θα πλήξουν τις πηγές ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων που το χρησιμοποιούν για να προσεγγίσουν ένα ευρύ κοινό. Το μπλοκάρισμα διαφημίσεων είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για να μπλοκαριστεί μία σελίδα θα πρέπει να έχει μαρκαριστεί πολλές φορές ότι μεταφέρει ψευδείς ειδήσεις από οργανώσεις τρίτων φορέων που εξετάζουν το περιεχόμενο που διακινείται μέσω Facebook. Αναμφίβολα, αυτή είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση από το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον πλανήτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 18 =