αρχικηVIRALΟι πιο οικονομικές χώρες για να ταξιδέψεις το 2017

Οι πιο οικονομικές χώρες για να ταξιδέψεις το 2017

Αν είσαι από αυτούς που όσο ανοίγει ο καιρός θέλουν να κάνουν ταξίδια, αλλά τους προβληματίζει το κόστος, τότε πρέπει μάλλον να δεις τις παρακάτω επιλογές. Εντάξει, σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι με μηδενικό κόστος. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί προορισμοί, τόσο εντός Ευρώπης όσο και εκτός, οι οποίοι είναι αρκετά οικονομικοί. Σε αυτό παίζει ρόλο και το κόστος ζωής στην εκάστοτε χώρα.

Το Clickatlife.gr, συγκέντρωσε μερικούς οικονομικούς προορισμούς για να διαλέξεις αυτόν που τεριάζει στα γούστα σου και… στην τσέπη σου. Από τις «συνηθισμένες» Ουγγαρία και Βουλγαρία, μέχρι την εξωτική Ινδία.

Καμπότζη

Στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας μπορεί να βρείτε διαμονή με 3 ευρώ το κρεβάτι και φαγητό ίσως και λιγότερο από αυτά, τόσο που θα νιώσετε ενοχές πληρώνοντας τόσο λίγα χρήματα για βασικές παροχές. Η Καμπότζη, πλέον, έχει μπει δυναμικά στον ταξιδιωτικό χάρτη, ιδιαιτέρως για όσους ταξιδεύουν με σακίδιο και για όσους ψάχνουν την πολυτέλεια, χωρίς να την πληρώσουν ακριβά. Στο Siddharta Boutique Hotel για παράδειγμα, στο Siem Reap, με μόλις 55 ευρώ τη βραδιά/δίκλινο μπορείτε να απολαύσετε διαμονή με πλούσια διακόσμηση, εξωτερική πισίνα και μόλις 10 λεπτά απόσταση από το διάσημο αρχαιολογικό πάρκο Angkor Wat, που αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Εκεί θα βρείτε πλήθος ναών προς εξερεύνηση, ενώ αξίζει να δείτε τον ήλιο να ανατέλλει από αυτή την τοποθεσία. Η είσοδος θα σας κοστίσει 32 ευρώ για όλη την ημέρα, αλλά μάλλον αυτό είναι και το πιο ακριβό πράγμα που θα κάνετε εκεί.

Βιετνάμ

Παρά την αύξηση της δημοτικότητάς του τα τελευταία χρόνια, το Βιετνάμ παραμένει απείραχτο κι αγνό, αποτελώντας έναν σούπερ φθηνό προορισμό, αλλά και μια πανέμορφη χώρα με όμορφα ορεινά τοπία κι όχι μόνο. Εκεί θα μπορείτε εύκολα να περάσετε την ημέρα σας με κόστος περίπου 11 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του δωματίου, το φαγητού, της μεταφοράς και της διασκέδασης –σκεφτείτε ότι 1 ποτήρι της πιο διάσημης μπίρας του Βιετνάμ, Bia Hoi, κοστίζει περίπου 50 λεπτά. Στην πρωτεύουσα, το Ανόι, θα ζήσετε λίγο το γαλλικό άρωμα, αφού υπήρξε πρωτεύουσα της Γαλλικής Ινδοκίνας, θα δοκιμάσετε κρουασάν και αυθεντική σούπα Pho και θα θαυμάσετε την αποικιακή γοητεία του στην Παλιά Πόλη, η οποία έχει μια ασυνήθιστη ηρεμία σε σχέση με την υπόλοιπη πόλη, όπου οι ντόπιοι κάνουν tai chi το ξημέρωμα. Για να ζήσετε τη βιετναμέζικη, επαρχιακή ζωή κατευθυνθείτε στο ορεινό θέρετρο Da Lat. Η πόλη είναι πολύ τουριστική, αλλά ταυτόχρονα θα σας ενθουσιάσουν τα χωράφια με τα λουλούδια, τα τοπικά εργοστάσια τόφου, οι φυτείες κάσιους και ρυζιού κ.ο.κ. Στο Crazy House (προσωπικό πρότζεκτ του αρχιτέκτονα Dang Viet Nga) θα βρείτε παραμυθένια δωμάτια από 45 ευρώ τη βραδιά κι αφού χορτάσετε, μπορείτε να περάσετε και από το Χο Τσι Μιν, την πρωτεύουσα του Νότιου Βιετνάμ.

Ινδία

Το κόστος διαμονής και ζωής στην Ινδία, αν κάνετε τις σωστές επιλογές, μπορεί να παραμείνει εξευτελιστικά χαμηλό, ακόμη κι αν ταξιδεύετε πρώτη θέση στα τρένα ή παίρνετε ταξί για τα πάντα. Με ημερήσιο budget της τάξης των 17 ευρώ την ημέρα, μπορείτε να φάτε ντόπια πιάτα και να μείνετε σε hostel, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε καλό προγραμματισμό, καθώς αποτελεί την 7η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου κι όπως καταλαβαίνετε, έχει πολλά να δείτε. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Ρατζαστάν στα δυτικά της χώρας και την πρωτεύουσα της επαρχίας, Jaipur ή κατευθυνθείτε νότια για να θαυμάσετε την άμμο και την ακτογραμμή στην Κεράλα. Το Ταζ Μαχάλ σίγουρα πρέπει να αποτελέσει στάση στο πρόγραμμά σας, αφού είναι το πιο διάσημο μαυσωλείο του κόσμου (βρίσκεται στα βόρεια της Ινδίας, στην Άγκρα) και στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε street food, αφού εκεί θα βρείτε το καλύτερο της χώρας, ειδικά στα στενά δρομάκια και τις λεωφόρους γύρω από το κέντρο της πόλης, Connaught Place.

Ουγγαρία

Η πρωτεύουσα της χώρας, η Βουδαπέστη, είναι μια πόλη που πρέπει ο καθένας να επισκεφτεί εφόσον ταξιδεύει στην Ουγγαρία. Αν και παλιότερα, πριν οι οικονομικές αεροπορικές τη βάλουν στο πρόγραμμά τους, ήταν αρκετά πιο φθηνή, παρ’ όλ’ αυτά ακόμη μπορείτε να την ανακαλύψετε, χωρίς να ξοδέψετε όλες σας τις αποταμιεύσεις. Αν βρεθείτε, λοιπόν, στη Βουδαπέστη, κάντε οπωσδήποτε σπα στην πόλη που φημίζεται για τις θερμές πηγές της, επιλέγοντας το Szechenyi Baths με το πιο ζεστό νερό της πόλης, το ανακαινισμένο Rudas κ.ά. και στη συνέχεια κεράστε τον εαυτό σας γλυκό στο Gerbeaud με τις γκουρμέ δημιουργίες ή επισκεφτείτε ένα παραδοσιακό kávéház (Café). Στη Βουδαπέστη θα βρείτε diner με φαγητό στα 5 ευρώ, μπίρα στο 1 ευρώ και δωμάτια από 40 ευρώ, όπως το Hotel Hungaria City Center ή hostel από 10 ευρώ τη βραδιά. Αν αναζητάτε μια ήρεμη εκδρομή στη φύση, μπορείτε να πάτε στη λίμνη Μπάλατον στην περιοχή της Υπερδουναβίας, νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης, που αποτελεί τη μεγαλύτερη λίμνη στην κεντρική Ευρώπη και είναι δημοφιλής, ειδικά το καλοκαίρι, για απόδραση από την πόλη.

Βουλγαρία

Τα θέρετρα της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα έχουν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, ίσως γιατί είναι πιο οικονομικά από τις παραδοσιακές διακοπές στον ισπανικό νότο, που επίσης επιλέγουν πολλοί τουρίστες. Αν προτιμάτε τις αστικές αποδράσεις από τις παραλίες, τότε στη Σόφια θα βρείτε φαγητό, ποτό και διαμονή με περίπου 40 ευρώ την ημέρα και ταυτόχρονα θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε μια από τις παλιότερες πόλεις της Ευρώπης. Εκεί θα βρείτε μουσεία και γκαλερί, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Σοσιαλιστικής Τέχνης και του Μουσείου Εθνικής Λογοτεχνίας. Εκτός πρωτεύουσας, υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε και να μείνετε, τα οποία ακόμη δεν τα έχει αγγίξει ο πολύς τουρισμός κι όσο πιο ανατολικά κατευθυνθείτε, τόσο πιο φθηνά είναι όλα. Αν αναζητάτε ήλιο και οικονομία, τότε βάλτε μπρος για το Nesebar, νότια της Varna, το οποίο ανήκει στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, όπου εκτός από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, σας περιμένει η παλιά πόλη (ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτήν), με παλιές εκκλησίες, πλακόστρωτα δρομάκια κ.ο.κ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 14 =