αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά. Εδώ είναι μερικά σημεία που μπορείς να «αντιγράψεις»

Οι πετυχημένοι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά. Εδώ είναι μερικά σημεία που μπορείς να «αντιγράψεις»

Success stories βλέπουμε να ξεπηδούν από οπουδήποτε. Πρωταγωνιστές μπορεί να είναι άνθρωποι που γεννήθηκαν με χρήματα ή άνθρωποι που ξεκίνησαν από κάποια φτωχή γειτονιά. Το σίγουρο είναι όμως, ότι αυτοί που φτάνουν στην επιτυχία έχουν ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα σε άλλα: βλέπουν τα εμπόδια σαν ευκαιρίες, και κάνουν τα πάντα για να τα ξεπεράσουν.

Είναι η λεπτομέρεια που ίσως κάνει την διαφορά. Αφού αν σκέφτεσαι διαφορετικά από όλους τους άλλους, μπορείς να ξεχωρίσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος ή έμπειρος είσαι, είναι πιθανό να πιάσεις «ταβάνι» πολύ γρήγορα. Οι πετυχημένοι άνθρωποι σκέφτονται «έξω από το κουτί», και κάπως έτσι διευρύνουν τα όρια τους.

Πολλές φορές, αποδίδουμε την δημιουργικότητα και την «διαφορετική σκέψη», σε έμφυτα χαρακτηριστικά. Σαν να γεννιέται κάποιος πετυχημένος. Στην πραγματικότητα όμως, όλα μπορούν να διδαχθούν. Αρκεί να έχεις την διάθεση να μάθεις. Το World Economic Forum παρουσιάζει σε άρθρο του, μερικά χαρακτηριστικά που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι, και μπορείς να τα «αντιγράψεις».

Έχουν αυτοπεποίθηση. Πολλές μεγάλες ιδέες δεν έγιναν πραγματικότητα, επειδή οι άνθρωποι πίσω από αυτές δεν πίστευαν στον εαυτό τους. Αντίθετα, οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν αυτοπεποίθηση, κάνουν πράξεις, και ξέρουν ότι ακόμα κι αν αποτύχουν αυτό θα είναι ένα σημαντικό μάθημα.

Προσαρμόζονται. Είτε στα θετικά, είτε στα αρνητικά. Και προχωρούν παρακάτω, ανάλογα με το πως εξελίσσονται τα πράγματα. Σίγουρα πάντως δεν σταματούν την πορεία τους.

Είναι ειλικρινείς. Οι σούπερ πετυχημένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα, αν και επώδυνες κατά καιρούς, πάντα φέρνουν το καλύτερο αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα. Ξέρουν ότι η ειλικρίνεια επιτρέπει πραγματικές συνδέσεις με άλλους ανθρώπους.

Αναζητούν μικρές νίκες. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέλουν να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους και να είναι ανταγωνιστικοί, ακόμα και όταν οι προσπάθειές τους αποφέρουν μόνο μικρές νίκες.Οι μικρές νίκες μπορούν να δώσουν την κατάλληλη ώθηση, έτσι ώστε να έρθουν οι μεγάλες νίκες στη συνέχεια.

Μαθαίνουν συνεχώς. Συχνά γνωρίζουν περισσότερα από άλλους, επειδή προσπαθούν συνεχώς να μάθουν. Αναπτύσσονται συνεχώς, και γεμίζουν κάθε στιγμή με αυτο-εκπαίδευση. Δεν το κάνουν αυτό επειδή είναι “το σωστό πράγμα”. Το κάνουν επειδή είναι το πάθος τους. Ψάχνουν πάντα για ευκαιρίες βελτίωσης και νέα πράγματα για να μάθουν για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + nineteen =