αρχικηVIRALΟι Ολλανδοί έφτιαξαν ποδηλατόδρομο από ανακυκλωμένο χαρτί υγείας

Οι Ολλανδοί έφτιαξαν ποδηλατόδρομο από ανακυκλωμένο χαρτί υγείας

Οι κάτοικοι της Ολλανδίας χρησιμοποιούν περίπου 180.000 τόνους χαρτιού υγείας κάθε χρόνο, ποσότητα που αντιστοιχεί σε πολλά δέντρα, γεγονός που ενέπνευσε τις αρχές της ολλανδικής επαρχίας της Φριζίας να ανακυκλώσουν το προϊόν για την κατασκευή ενός μεγάλου ποδηλατοδρόμου.

Ο δρόμος μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, είναι ο πρώτος που κατασκευάζεται από τέτοιο υλικό, και συνδέει την πρωτεύουσα της Φριζίας Λέουβαρντεν με την πόλη Στιενς.

Στους δρόμους της Ολλανδίας χρησιμοποιείται συνήθως ειδική άσφαλτος που είναι πορώδης και διαπερατή από το νερό, ώστε να μειώνεται η ολισθηρότητα όταν βρέχει Η χώρα σημειώνει ετήσια βροχόπτωση 685 με 889 χιλιοστόγραμμα ετησίως, συνεπώς αυτό το μέτρο ασφάλειας είναι σημαντικό. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κατασκευαστούν ασφαλείς δρόμοι, όπως απέδειξε πρόσφατα η επαρχία της Φριζίας.

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, ο ποδηλατόδρομος κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τριτοταγή κυτταρίνη που εξάχθηκε από απόβλητα. Οι εταιρείες CirTec και KNN Cellulose ανέπτυξαν την συγκεκριμένη τεχνολογία για την εξαγωγή και τον καθαρισμό των ινών κυτταρίνης. Η διαδικασία περιλάμβανε τον διαχωρισμό των ινών χαρτιού από τα λύματα με τη χρήση ενός βιομηχανικού φίλτρου 0,35 χιλιοστών. Οι ίνες στη συνέχεια πέρασαν από μια σειρά μηχανών, οι οποίες καθάρισαν, αποστείρωσαν, λεύκαναν και αποξήραναν το υλικό, παράγοντας ένα γκριζωπό προϊόν.

Οι χρήσεις για την ανακτημένη κυτταρίνη είναι πολυάριθμες, καθώς το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μόνωση κτηρίων, βιοκαύσιμα, υφάσματα, χαρτί, φίλτρα και άλλα. Ωστόσο λόγω ανησυχιών υγιεινής, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα σε προϊόντα που έρχονται σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους.

Ως αποτέλεσμα, το ανακυκλωμένο χαρτί υγείας χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του δρόμου για τα ποδήλατα. Μέχρι στιγμής, οι αξιωματούχοι της πόλης φέρονται να είναι ευχαριστημένοι με την επένδυση. Η επιτυχία του έργου είχε ως αποτέλεσμα το ίδιο μίγμα να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση ενός αναχώματος στο νησί Άμελαντ και για την ανακαίνιση ενός χώρου στάθμευσης ενός ζωολογικού κήπου για παιδιά στο Χρόνινχεν. Η πόλη του Άμστερνταμ ενδιαφέρεται τώρα να αξιοποιήσει την κυτταρίνη από τα λύματα στους δρόμους της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =