αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι «μικροί» που έφυγαν από το πανεπιστήμιο, δημιούργησαν εταιρία με ρολόγια και τώρα έχουν ετήσια έσοδα 60 εκατ. δολάρια

Οι «μικροί» που έφυγαν από το πανεπιστήμιο, δημιούργησαν εταιρία με ρολόγια και τώρα έχουν ετήσια έσοδα 60 εκατ. δολάρια

Πολλοί διάσημοι επιχειρηματίες, έχουν φτάσει στην επιτυχία χωρίς να έχουν κάποιο πανεπιστημιακό πτυχίο στα χέρια τους. Αρκετοί, αποφάσισαν να αφήσουν τις σπουδές τους για να πραγματοποιήσουν την ιδέα τους. Σε αυτό τον δρόμο κινήθηκαν και δύο νέοι από την Καλιφόρνια.

Οι Jake Kassan και Kramer LaPlante, φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο της περιοχής, με ένα 6μηνο διαφορά μεταξύ τους. Αυτό που τους ένωνε όμως, ήταν η κοινή άποψη για το τι έκαναν εκεί: έβλεπαν τις σπουδές και το διάβασμα ως κάτι… περιττό. «Καθόμουν και σκεφτόμουν: Είμαι πίσω στο γυμνάσιο τώρα, διαβάζω για πράγματα που ήδη έχω μάθε ως ένα βαθμό», λέει ο Jake Kassan.

«Είχα οικονομικούς στόχους» τονίζει ο Kassan μιλώντας στο CNBC και συμπληρώνει: «Είχα στόχους που είχαν να κάνουν με την επιτυχία. Και καθόμουν σε μια τάξη που μου ζητούνταν να γράψω έκθεση με βάση τα βιβλία. Δεν είχε πραγματικά κανένα νόημα για εμένα.

Ο ίδιος και ο σημερινός συνέταιρος του, Kramer LaPlante, ταυτίζονταν σε απόψεις. Κάπως έτσι, αποφάσισαν να αφήσουν το πανεπιστήμιο και να δημιουργήσουν το brand ρολογιών MVMT, τον Ιούνιο του 2013. Σημαντική οικονομική ώθηση τους έδωσαν τα δύο crowdfundings που έκαναν μέσω του Indiegogo, μαζεύοντας συνολικά 300.000 δολάρια.

Σημειώνεται, ότι ο πατέρας του Kassan είχε τη δική του credit report επιχείρηση, η οποία όμως πτώχευσε το 2008 στην αρχή της κρίσης. Μια ιστορία από την οποία ο φιλόδοξος επιχειρηματίας έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Και με την εμπειρία που είχε επίσης από άλλες part time δουλειές, κατάφερε να στίσει τη δική του επιχείρηση.

Παρόμοια και η πορεία του LaPlante, ο οποίος λίγα χρόνια πριν είχε λανσάρει μια μάρκα πορτοφολιών, συγκεντρώνοντας 100.000 δολάρια, μέσω crowdfunding στην γνωστή πλατφόρμα Kickstarter. Προσελκύοντας περίπου 3.000 υποστηρικτές.

Σήμερα, οι δύο νέοι είναι 25 χρονών. Περίπου 3,5 χρόνια μετά την ίδρυση της MVMT, έχουν φτάσει στην επιτυχία που ονειρεύονταν. Με την εταιρία τους να καταγράφει το 2016 ετήσια έσοδα πάνω από 60 εκατ. δολάρια. Κάνοντας μάλιστα και εξαγωγές σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως αυτήν της Κίνας. Πρόσφατα, έκαναν «μπάσιμο» και στο πεδίο των γυαλιών ηλίου.

Και κάτι ακόμα σημαντικό: Μπόρεσαν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά, χωρίς να πάρουν κάποια χρηματοδότηση από venture capitalists ή angel investors. Παρόλο που όπως λένε οι ίδιοι, πάνω από 20 επενδυτές τους έχουν προσεγγίσει μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 17 =