αρχικηVIRALΟι κυρίαρχοι του Twitter: Ποια πρόσωπα έχουν τους περισσότερους followers σε καθε χώρα της Ευρώπης

Οι κυρίαρχοι του Twitter: Ποια πρόσωπα έχουν τους περισσότερους followers σε καθε χώρα της Ευρώπης

Μπορεί το Facebook να είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των social media, ωστόσο το Twitter προσφέρει άλλες… χάρες. Ένα από τα δυνατότερα όπλα του Twitter είναι η δυνατότητα που δίνει στους χρήστες να «ακολουθούν» διάσημους και γνωστούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένας χάρτης της Ευρώπης που δείχνει ποιους διάσημους λογαριασμούς ακολουθούν οι περισσότεροι πολίτες ανά χώρα. Τον χάρτη δημιούργησε ο χρήστης του reddit, Trax1.

Παρουσιαστές, ποδοσφαιριστές, μουσικοί, αλλά και πολιτικοί ξεχωρίζουν στην ασυνήθιστη εικονογράφηση του χάρτη της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κοινό γνώρισμα των περισσότερων εκ των διάσημων είναι ότι έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και είναι ευρύτερα γνωστοί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελλάδα, όπου πρώτος έρχεται ο Νίκος Αλιάγας με τους περισσότερους έλληνες followers. Παρουσιαστής διατηρεί και τον δημοφιλέστερο λογαριασμό στη Ρωσία και είναι ο Ιβάν Ούργκαντ.

Ένας ηθοποιός κυριαρχεί στις προτιμήσεις των τούρκων χρηστών του Twitter. Είναι ο Τζεμ Γιλμάζ.

Ποδοσφαιρόφιλοι είναι οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου στην Ιβηρική χερσόνησο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να διατηρεί την πρωτιά στην Πορτογαλία και τον επίσημο λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης να έχουν κάνει follow οι περισσότεροι Ισπανοί. Αντίστοιχα βέβαια πράττουν και οι Γερμανοί, όπου ο Οζίλ κυριαρχεί.

Όπως σημειώνει το Newsbeast.gr, ο χώρος του αθλητισμού έχει βγάλει και άλλες πρωτιές, όπως στην Ιταλία όπου στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βαλεντίνο Ρόσι, στην Ελβετία με τον τενίστα Ρότζερ Φέντερερ και στη Σερβία με τον επίσης τενίστα Τζόκοβιτς.

Και η μουσική βιομηχανία έχει όμως αρκετούς εκπροσώπους στον ευρωπαϊκό χάρτη. Στη παραδοσιακά ποδοσφαιρόφιλη Βρετανία για παράδειγμα, η μουσική κερδίζει την μπάλα, με τους One Direction στην πρώτη θέση. Στη Γαλλία πρώτος έρχεται ο συνθέτη – DJ, David Guetta, στη Ρουμανία η τραγουδίστρια IΝΝΑ και στην Ουκρανία η Vera Brezhneva.

Όσον αφορά τους πολιτικούς οι εκπρόσωποι είναι λιγότεροι. Στη γειτονική Αλβανία ο πλέον διάσημος λογαριασμός είναι αυτός του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ενώ στο Λουξεμβούργο πρώτος έρχεται ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + ten =