αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι κινήσεις των άλλων «παιχτών» μετά τα την ανακοίνωση για 40 λουκέτα από τον Σκλαβενίτη

Οι κινήσεις των άλλων «παιχτών» μετά τα την ανακοίνωση για 40 λουκέτα από τον Σκλαβενίτη

Λίγο έως πολύ αναμενόμενη χαρακτηρίζει η αγορά την απόφαση του Σκλαβενίτη να προχωρήσει σε δυναμικές παρεμβάσεις σε μισθούς και καταστήματα, μετά την εξαγορά και ενσωμάτωση του Μαρινόπουλου στο δίκτυό του.

Κάποια στελέχη μάλιστα θεωρούν πως ήταν θέμα χρόνου να ληφθεί μια τέτοια απόφαση καθώς το εγχείρημα που ανέλαβε η εταιρεία δεν ήταν ποτέ εύκολο.

Με τόσα πολλά καταστήματα που πήρε ως προίκα από την Μαρινόπουλος αλλά και ένα τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων, όπως λένε ήταν μοιραίο κάποια στιγμή να ληφθούν μέτρα… «τη στιγμή που η κατανάλωση εξακολουθεί να πιέζεται παρά τις γενναίες προσφορές που υπάρχουν στα ράφια των περισσότερων σούπερ μάρκετ».

Τα βλέμματα στρέφονται και στους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς, οι οποίοι καλούνται να καθορίσουν τη στάση τους στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Πηγές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξεκαθαρίζουν στο mononews.gr πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρέμβουν στους μισθούς του προσωπικού τους, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει λόγος, όπως υπήρχε στην περίπτωση του ανταγωνιστή τους.

«Τα οικονομικά αποτελέσματα πηγαίνουν καλά και δεν βλέπουμε γιατί θα πρέπει να μειώσουμε τους μισθούς του προσωπικού μας», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσουν τις απολαβές των χαμηλόμισθων υπαλλήλων τους, -όπως κάνει και η Σκλαβενίτης-.

Αναφορικά με την παύση λειτουργίας των 40 καταστημάτων, υπογραμμίζουν πως είναι πολύ νωρίς για να εκφράσουν άποψη καθώς δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες.

Δίνουν πάντως λίγες πιθανότητες να κινηθούν για να τα αποκτήσουν καθώς θέλουν να δημιουργήσουν οι ίδιοι κάτι από την αρχή. Επιπλέον, δεν βλέπουν τον λόγο να αποκτήσουν σημεία που ο ανταγωνιστής τους δεν βλέπει προοπτική.

Όσον αφορά στα 22 καταστήματα που είχαν εξαιρεθεί από τη συμφωνία εξαγοράς του Μαρινόπουλου, με απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν τους ενδιαφέρουν.

Εκτός του ότι διαθέτουν ήδη καταστήματα στις περιοχές αυτές, τα καταστήματα αυτά δεν έχουν τις προδιαγραφές που θέλουν (π.χ. το κατάλληλο μέγεθος).

Όπως λένε, εάν κάποιο από αυτά τους ενδιέφερε θα είχαν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους, κατά το προηγούμενο διάστημα που είχαν βγει στο σφυρί.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να εγκρίνει τη συγκέντρωση «Μαρινόπουλου» – «Σκλαβενίτη», υποχρέωσε τον όμιλο Σκλαβενίτη να εκποιήσει 22 καταστήματα στους νομούς Αττικής, Ηρακλείου και Λασιθίου όπου εμφανίζονταν οριζόντια αλληλοεπικάλυψη δραστηριοτήτων.

Η εκποίηση έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης της Αρχής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 13 Απριλίου 2017.

Στις 13 Οκτωβρίου 2017 η προθεσμία έληξε άκαρπη και δόθηκε παράταση μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, η οποία και αυτή εξέπνευσε χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί πως η Σκλαβενίτης χθες σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το κλείσιμο 40 καταστημάτων, ώστε να φθάσει στα 410 καθώς και τη μείωση στους μισθούς 1.000 υψηλόβαθμων στελεχών.

Επιπλέον, έκανε γνωστό πως αυξάνει τους μισθούς στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της που αντιστοιχούν στο 15% των εργαζομένων της, (περίπου 3.000) ενώ δρομολογεί την ανακαίνιση 100 καταστημάτων.

Στόχος των παραπάνω κινήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πιο εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα αλλά και η προετοιμασία της για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =