αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι εταιρίες που «όλοι θέλουν να εργαστούν» έχουν κάτι κοινό που κάνει τη διαφορά. Και δεν είναι οι μεγάλοι μισθοί

Οι εταιρίες που «όλοι θέλουν να εργαστούν» έχουν κάτι κοινό που κάνει τη διαφορά. Και δεν είναι οι μεγάλοι μισθοί

Εταιρίες όπως η Google, η Apple ή η Microsoft, λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια αιτήσεις, από ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν εκεί. Αλλά, τελικά, γιατί όλοι θέλουν να πάνε σε εταιρίες σαν αυτές; Σίγουρο το brand παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Το ίδιο και ο μισθός. Όμως, βλέποντας τη νέα λίστα της online jobs service, Indeed, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο κορυφαίος παράγοντας σε αυτή τη συζήτηση, είναι η κουλτούρα που έχει η κάθε εταιρία.

Μέσα στην πρώτη πεντάδα της Indeed, με τις «εταιρίες που θέλουν όλοι να εργαστούν», είναι αρκετά γνωστά brands. Έχουμε τις: Salesforce, Southwest Airlines, Jetblue Airways Corporation, Facebook, Google. Όλες τους έχουν «χτίσει» καλές εταιρικές κουλτούρες. Και περιβάλλοντα εργασίας στα οποία οι εργαζόμενοι είναι χαρούμενοι.

http://3mkm08kox71vtynw1b1wbtpab.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2017/06/Top-10-PR-747x477.png

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Jetblue. Εκεί οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν την πορεία της εταιρίας και τα δεδομένα γενικότερα. Παρέχοντας feedback στους leaders. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, μπορούν σε σημαντικό βαθμό να δημιουργήσουν το περιβάλλον εργασίας που θέλουν.

Και στην Google, για παράδειγμα, η κουλτούρα μοιάζει ιδανική. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε forums όπου μπορούν να συζητήσουν με την εκτελεστική ηγεσία και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους. Επιπλέον, εργάζονται σε σύγχρονα γραφεία, που εμπεριέχουν ακόμα και γυμναστήρια ή γήπεδα άθλησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =