αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι επιχειρηματίες λύνουν τα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους ανθρώπους. Εδώ είναι οι 6 τακτικές που χρησιμοποιούν

Οι επιχειρηματίες λύνουν τα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους ανθρώπους. Εδώ είναι οι 6 τακτικές που χρησιμοποιούν

Η επίλυση προβλημάτων είναι μία από τις σημαντικότερες πτυχές της επιχειρηματικότητας. Ως ο ιδρυτής του Οργανισμού σας και ηγέτης της ομάδας σας, θα είσαι υπεύθυνος για τον εντοπισμό και την επίλυση των προβλημάτων των πελατών, των συνεργατών σου, των εργαζομένων και της εταιρείας σου γενικότερα.

Μπορεί να υπάρχει το ερώτημα για το αν κάποιος γεννιέται problem-solver ή αν χτίζει τα κατάλληλα skills στην πορεία. Σε κάθε περίπτωση, βλέπουμε ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν την ικανότητα να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν, με διαφορετικό τρόπο από ό,τι κάνουν άλλοι άνθρωποι. Πως; Όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, ακολουθούν 6 τακτικές.

1# Εντοπίζουν πρώτοι τα προβλήματα: Όχι μόνο στο δικό τους project. Είναι αυτοί που θα εντοπίσουν πρώτοι ένα πρόβλημα στην αγορά, και θα εργαστούν δημιουργικά για την επίλυση του.

2# Μένουν ήρεμοι: Σύμφωνα με μια μελέτη της αμερικανικής TalentSmart, το 90% των κορυφαίων businessmen είναι σε θέση να διαχειριστούν σωστά τα συναισθήματά τους όταν εμφανίζουν υψηλά επίπεδα στρες. Και έτσι λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις.

3# Ξεκινούν με το ‘γενικό’ και εργάζονται προς το ‘συγκεκριμένο’: Όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, οι περισσότεροι άνθρωποι παγιδεύονται στις λεπτομέρειες. Αλλά οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες τείνουν να σκέφτονται για τα προβλήματα στην γενικότερη βάση τους, πριν δουλέψουν για τις λεπτομέρειες κάθε φορά.

4# Προσαρμόζονται: Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι επίσης πρόθυμοι να προσαρμοστούν για να λύσουν ένα πρόβλημα. Αντιμέτωποι με την αλλαγή των διαθέσιμων πόρων, τη ζήτηση της αγοράς και τον ανταγωνισμό, κάνουν τις κατάλληλες αλλαγές.

5# Δίνουν αρμοδιότητες σε άλλους: Οι καλοί επιχειρηματίες ξέρουν ότι δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι. Δεν είναι καλοί σε όλα. Έτσι μοιράζουν αρμοδιότητες και σε άλλους ανθρώπους που ίσως είναι πιο εξειδικευμένοι από τους ίδιους.

6# Βλέπουν τα αποτελέσματα και δρουν κατάλληλα: Δεν μένουν απλά στο να δοκιμάσουν μια πιθανή λύση ενός προβλήματος. Αφού εφαρμόσουν μια λύση, ξοδεύουν χρόνο για να μετρήσουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους με ‘εργαλεία ανάλυσης’. Βλέπουν τι αποτελέσματα έχουν, για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =