αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟι δύο Ελληνίδες bloggers που συνεργάζονται με κολοσσούς όπως η Uber και η Qatar Airways

Οι δύο Ελληνίδες bloggers που συνεργάζονται με κολοσσούς όπως η Uber και η Qatar Airways

Πως θα σου φαινόταν, αν σου λέγαμε ότι υπάρχουν δύο Ελληνίδες bloggers που έχουν κλείσει συμφωνίες με εταιρίες όπως οι Tommy Hilfiger, Uber, Qatar Airways, H&M, Calvin Clein και Louis Vuitton; Κι όμως το σενάριο αυτό είναι πραγματικό. Η Ναταλία Γεωργαλά μαζί με την αδερφή της, Νεφέλη, είναι οι δύο bloggers πίσω από το bynefandnat.com.

Ξεκίνησαν να blog-άρουν το 2011 σαν χόμπι και σήμερα αυτό έχει μετατραπεί σε μια full-time δουλειά. Οι δύο πετυχημένες bloggers μιλούν στο It’s Possible για το δικό τους story, ενώ παράλληλα δίνουν τις συμβουλές τους. Και σίγουρα κάτι θα ξέρουν.

Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε το δικό σας blog και μάλιστα μαζί ως αδερφές; Είναι ένα μοντέλο που δεν το βλέπουμε συχνά

Η ιδέα του blogging για εμάς ήρθε τελείως απροσδόκητα και ήταν μια απόφαση της στιγμής. Θεωρήσαμε πως με το να δουλεύουμε μαζί θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα προτερήματα της καθεμίας μας και να δημιουργήσουμε κάτι πιο δυνατό από αυτό που θα μπορούσε να κάνει η καθεμία μόνη της. Σήμερα έχουμε κρατήσει αυτή τη γραμμή πλεύσης, αλλά παράλληλα κάνουμε πολλά διαφορετικά projects και πορευόμαστε σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει η κάθε μία ξεχωριστά, ενώ παράλληλα δεν παύει ποτέ να στηρίζει και να συμβουλεύει η μία την άλλη.

Ξεκινήσατε το blogging ως χόμπι το 2011, αλλά τώρα μάλλον είναι αυτό η βασική σας εργασία. Εδώ υπάρχει και ένα γενικότερο ερώτημα που έχουν αρκετοί: Τελικά, αυτό που ονομάζουμε ως blogger, μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Παρόλο που η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν ευνοεί την νεανική επιχειρηματικότητα και τα budgets των περισσότερων εταιρειών είναι αρκετά μειωμένα, κάνοντας αυτή την συζήτηση εν έτη 2018, η απάντηση είναι πως το blogging μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου, όπως ακριβώς είναι και για εμάς.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα brands με τα οποία έχετε κλείσει συνεργασίες μέχρι σήμερα;

Είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με αρκετά δημοφιλή brands, τόσο σε ελληνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εξωτερικού. Το blog μας πολλοί το έχουν συνδέσει καθαρά με την μόδα, καθότι ξεκίνησε ως fashion blog, στην πορεία του όμως μετετράπη σε lifestyle. Ταξίδια, Beauty, Fitness & Wellness, συμβουλές, προσωπικές στιγμές και εμπειρίες είναι μερικά από τα πράγματα που μοιραζόμαστε με την κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια.  Μέσα από το blog, εκφράζουμε πτυχές του εαυτού μας και αυτό ανταποκρίνεται σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Βάσει αυτού, είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με διάφορα brands ανά τον κόσμο. Κάποια φωτεινά παραδείγματα είναι: H&M, TOMMY HILFIGER, CALVIN KLEIN, UTERQUE, CAROLINA HERRERA, MAC COSMETICS, ESTEE LAUDER, ASOS, UBER, HAVAIANAS, LOUIS VUITTON, PARK HYATT HOTELS, QATAR AIRWAYS και άλλα πολλά.

Βάσει της εμπειρίας σας, τι χρειάζεται να κάνει ένας blogger για να κλείσει μια μεγάλη συνεργασία;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει μια επιτυχημένη συνταγή που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, ώστε να επιτύχουν. Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε εμείς, είναι πως η αισθητική και ο επαγγελματισμός είναι δύο στοιχεία που κάνουν της εταιρείες και τα brands να θέλουν να δουλέψουν μαζί σου.

Τι είναι αυτό που δεν θα κάνατε με τίποτα, ως fashion bloggers;

Όταν έχεις το δικό σου blog, ουσιαστικά παρουσιάζεις στο κοινό σου ένα μέρος του εαυτού σου και της αισθητικής σου. Ο κόσμος πλέον έχει αναπτύξει την ικανότητα του να αντιλαμβάνεται πότε είσαι ειλικρινής μαζί του και πότε όχι.

Όποτε σαν bloggers δεν θα παρουσιάζαμε ποτέ πράγματα που δεν μας αντιπροσωπεύουν, γιατί ακόμα και να υπάρχουν τα κίνητρα του κέρδους, αυτά θα είναι εφήμερα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια από εδώ και στο εξής;

Αυτή η δουλειά μας έχει προσφέρει τεράστια προβολή. Αυτό αυτομάτως καθιστά τα πράγματα σαφώς λίγο πιο εύκολα στην πραγματοποίηση ενός νέου μελλοντικού εγχειρήματος. Έχουμε κάποιους στόχους που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στο εγγύς μέλλον, αλλά είμαστε και άνθρωποι που μας αρέσει να καταπιανόμαστε με ποικίλα πράγματα οπότε τίποτα δεν προϋποθέτει πώς το επόμενο βήμα θα είναι σχετικό με τη μόδα ή έστω κάτι παρεμφερές. Έχουμε και οι δύο ασχολίες που δε θα τις πιστεύατε!

Ποια είναι η Νο1 συμβουλή που θα δίνατε σε έναν blogger που ξεκινά σήμερα την διαδρομή του;

Ο χώρος του blogging εξακολουθεί να είναι παρεξηγημένος. Σε όλους αυτούς που αποφασίζουν να ξεκινήσουν σήμερα το δικό τους blog, θα λέγαμε πως πρέπει να βρουν τι είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από την πληθώρα των influencers, να εντοπίσουν της αδυναμίες τους και με σκληρή δουλειά να μπορούν να δημιουργούν ένα άρτιο αποτέλεσμα στην δουλειά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − five =