αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Έλληνες που… έπεισαν τον Elon Musk να επιλέξει την Ελλάδα και όχι την Τουρκία, για το νέο HUB της Tesla

Οι Έλληνες που… έπεισαν τον Elon Musk να επιλέξει την Ελλάδα και όχι την Τουρκία, για το νέο HUB της Tesla

Ήταν αναμφίβολα η επιχειρηματική είδηση του Φεβρουαρίου στην Ελλάδα: Ο ερχομός της Tesla, και η ίδρυση της Tesla Greece. Για πολλούς -απλούς πολίτες αλλά και media- αποτέλεσε έκπληξη η κίνηση αυτή του Elon Musk. Άλλωστε, κακά τα ψέμματα, η χώρα μας δεν φημίζεται για την… φιλικότητα της σε επενδύσεις. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τα σχέδια και τα γενικότερα πλάνα του διάσημου επιχειρηματία, δεν ξαφνιάστηκαν τόσο.

Πρόσφατα, ο Elon Musk είχε επισκεφτεί την Τουρκία και είχε συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ναι, η γειτονική χώρα ήταν και αυτή υποψήφια για να γίνει «αποβίβαση» της Tesla. Τι έκανε τελικά τον Musk να επιλέξει την Ελλάδα; Η απάντηση ήρθε μέσα από τα όσα δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Tesla, αμέσως μετά την ίδρυση της Tesla Greece.

«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες», τόνισε.

Συμπληρώνοντας ότι η ομάδα που θα δημιουργηθεί επί ελληνικού εδάφους (θα είναι μικρή αρχικά) θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ.

Με απλά λόγια, η Tesla έχει ήδη κάνει το «τεστ» της σε ότι αφορά τους Έλληνες μηχανικούς, πολύ πριν έρθει στα μέρη μας. Πως; Βλέποντας την πορεία και τα αποτελέσματα που φέρνουν οι Έλληνες που ήδη εργάζονται στον κολοσσό, στις ΗΠΑ. Σε κομβικές θέσεις. Αυτοί είναι οι οι Κωνσταντίνος Λάσκαρης (επικεφαλής σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων), Κωνσταντίνος Μπούρχας (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων) και Βασίλης Παπανικολάου (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων). Όλοι τους απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Και φαίνεται ότι η Tesla έρχεται εδώ για να «χτίσει» σιγά- σιγά το δικό της «στρατηγείο» με δυνατά ταλέντα. Μια εξέλιξη θετική, αν σκεφτεί κανείς ότι πιθανότατα αυτά τα ταλέντα θα έφευγαν σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =