αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞενοδοχειακοί κολοσσοί όπως η Four Seasons και η Ritz Carlton «αποβιβάζονται» στην Ελλάδα

Ξενοδοχειακοί κολοσσοί όπως η Four Seasons και η Ritz Carlton «αποβιβάζονται» στην Ελλάδα

Επενδυτικό τσουνάμι στον τουρισμό! Διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως η Four Seasons και η Ritz Carlton έρχονται στην Ελλάδα για να δώσουν ένα ακόμα «άγγιγμα πολυτέλειας» στον ελληνικό τουρισμό, ενώ νέες μονάδες δημιουργούνται σε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η Ελλάδα έχει επανέλθει πλέον για τα καλά στη διεθνή τουριστική σκηνή και γίνεται πόλος έλξης επενδύσεων.

Η Αθήνα, που τα προηγούμενα χρόνια «έβλεπε» το ένα μετά το άλλο γνωστά ξενοδοχεία να κατεβάζουν ρολά έχει γυρίσει πλέον σελίδα. Και είναι πόλος έλξης για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων.

Η κορυφαία αμερικανική ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons θα βάλει την υπογραφή της στον Αστέρα της Βουλιαγµένης, που την Άνοιξη του 2018 θα ανοίξει τις πόρτες του ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Η εκ βάθρων αναβάθμιση των υφιστάµενων εγκαταστάσεων έχει ξεκινήσει και το νέο συγκρότημα θα διαθέτει από ξενοδοχεία και παραθαλάσσιες κατοικίες, πολυτελή καταστήµατα και εστιατόρια, τη Μαρίνα Βουλιαγµένης και την πλαζ του Αστέρα.

Όπως διαβάζουμε στο Mononews.gr, την υπογραφή της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Ritz Carlton, θα έχει το υπερπολυτελές city resort που δημιουργηθεί στην έκταση των 285 στρεµµάτων όπου βρίσκονται τα «εγκαταλελειµµένα» σήµερα Αστέρια Γλυφάδας.

Τους επόμενους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη νέα ιδιοκτησία του King George.

Επίσης θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του Athens Ledra, το οποίο στον πλειστηριασμό του περασμένου Ιουνίου πέρασε στην αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines έναντι 33 εκατ ευρώ, ενώ το ο management του ξενοδοχείου έχει αναλάβει ο όμιλος του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη. Το νέο ξενοδοχείο θα λειτουργεί με το brand του ομίλου HYATT.

Στα «σκαριά» είναι και η δημιουργία apartment hotel στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου σε ακίνητο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Εξάλλου από τις αρχές Οκτωβρίου ο διευθύνων σύμβουλος της TUI κ. Φρίτς Γιουσίν εξήγγειλε τη δημιουργία 10 νέων ξενοδοχείων στις κατηγορίες των 4 και 5 αστέρων στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τα ξενοδοχεία αυτά θα προστεθούν στο δυναμικό των 32 ιδιόκτητων ξενοδοχειακών μονάδων που έχει ο μεγαλύτερος tour operator στην χώρα μας, ο οποίος συνεργάζεται και με άλλα 2.000 ξενοδοχεία.

Ο επενδυτικός ξενοδοχειακός οργασμός καλά κρατεί στην Κρήτη.

Ο όμιλος Καράτζη έχει βάλει μπροστά την επέκταση του NANA BEACH στην Χερσόνησο, η TUI ετοιμάζει ξενοδοχεία στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα, ενώ μπήκε μπροστά και project για τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων, δυναμικότητας 1048 κλινών στην περιοχή της Γεωργιούπολης στα Χανιά.

Στην Χαλκιδική Ρώσοι επενδυτές που έχουν αποκτήσει παραλιακές εκτάσεις δρομολογούν επίσης τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων.

Ενδεικτικό της επενδυτικής άνοιξης είναι ότι τα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, περισσότερα από 300 επενδυτικά σχέδια για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων και ειδικές τουριστικές υποδομές, και 251 ξενοδοχειακές επενδύσεις έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, όπως είπε η υπουργός κα Έλενα Κουντουρά, μιλώντας πρόσφατα στο Capital + Vision 2017. Σημείωσε ακόμα ότι φέτος έχουν κατατεθεί 125 φάκελοι, με 77 αιτήματα για εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού, χιονοδρομικά κέντρα, ορειβατικά καταφύγια, συνεδριακά κέντρα και θεματικά πάρκα.

Σύμφωνα με την υπουργό «πολύ θετικά» είναι και τα πρώτα μηνύματα για το 2018 , καθώς οι προ-κρατήσεις έχουν ξεκινήσει με διψήφια αύξηση, οι πτήσεις ενισχύονται σε σχέση με το 2017, ενώ εγκαινιάζονται δεκάδες νέες συνδέσεις με περισσότερα αεροδρόμια του εξωτερικού προς τους ελληνικούς προορισμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 8 =