αρχικηVIRALΞεκινούν το 2018 οι «τουριστικές επισκέψεις» στο ναυάγιο του Τιτανικού (αλλά θα είναι εξαιρετικά ακριβές)

Ξεκινούν το 2018 οι «τουριστικές επισκέψεις» στο ναυάγιο του Τιτανικού (αλλά θα είναι εξαιρετικά ακριβές)

Από το μακρινό 1912 του κουφάρι του Τιτανικού «αναπαύεται» στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, μετά το ιστορικό ναυάγιο του, στο παρθενικό (και μοναδικό) ταξίδι που πραγματοποίησε. Τώρα η εταιρία Blue Marble Private, με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε τα πλάνα της, αναφορικά με τις «τουριστικές επισκέψεις» που θα οργανώσει με ειδικά υποβρύχια, στο ναυάγιο.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα συμμετέχουν σε ένα ταξίδι συνολικά 8 ημερών. Θα ξεκινούν από την περιοχή του Newfoundland στον Καναδά και θα κατευθύνονται με ελικόπτερο ή υδροπλάνο, προς το συνεργαζόμενο σκάφος το οποίο θα βρίσκεται στην επιφάνεια του νερού- πάνω από το ναυάγιο.

Η ομάδα των τουριστών θα απαρτίζεται από 9 άτομα κάθε φορά. Τις πρώτες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τι ακριβώς περιλαμβάνει το πλοίο και την ιστορία του. Οι ημέρες 3 ως 6 θα είναι και οι πιο ενδιαφέρουσες. Οι ταξιδιώτες θα μπαίνουν ανά 3άδες στο ειδικό βαθυσκάφος, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και ανθρακονήματα, και θα βυθίζονται μέχρι τον Τιτανικό.

Όπως αναφέρει η Telegraph, οι «βουτιές» θα γίνονται είτε ημέρα, είτε νύχτα, ανάλογα με το πότε το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Σημειώνεται, ότι το ιστορικό ναυάγιο, βρίσκεται 12.500 πόδια κάτω από την επιφάνεια του νερού. Τα ταξίδια θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2018. Όσο για το κόστος; Αυτό θα είναι υψηλό, αφού θα φτάνει τα 105.129 δολάρια το άτομο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − eleven =