αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινούν τα έργα για το εμπορικό κέντρο της Blackrock στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ξεκινούν τα έργα για το εμπορικό κέντρο της Blackrock στην Ακαδημία Πλάτωνος

Πιο κοντά από ποτέ στην γραμμή εκκίνησης βρίσκεται η μεγαλύτερη επένδυση της Blackrock στην ελληνική αγορά ακινήτων, μέσω του ελεγχόμενου από αυτήν fund. Ο λόγος για τον πολυχώρο Academy Gardens, με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζει να αναπτύξει στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60 και Ηρούς) το BlackRock Europe Property Fund III. Το τελευταίο ελέγχει την εταιρεία ειδικού σκοπού Artume με αντικείμενο την υλοποίηση της ανάπτυξης, όπως και ευρύτερων έργων ανάπλασης.

Χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται οι όροι δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος στην Αθήνα, όπως σημειώνει το Capital.gr. Εκεί δηλαδή, όπου θα αναπτυχθεί ο πολυχώρος Academy Gardens.

Εκτονώθηκε η κρίση

Η πολύμηνη καθυστέρηση της υπογραφής του π.δ. είχε οδηγήσει το fund στην απόφαση της αναστολής της επένδυσης, όπως και κάθε είδους προπαρασκευαστικής ενέργειας με στόχο την έναρξη του έργου.

Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη του Capital.gr, αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, ο κ. Σταθάκης, από το ζήμα της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, διαβεβαίωση ότι το Academy Gardens θα προχωρήσει.

Εν τέλει, ύστερα από περίπου τέσσερις μήνες, ο υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα. Πλέον, θα πρέπει να το υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ώστε να ακολουθήσει η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές υπέγραψαν και το μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο προσδιορίζονται τα περιβαλλοντικά οφέλη από την επένδυση.

“Η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος θεμελιώνει ένα θετικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, φανερώνοντας ότι η επένδυση μπορεί να αποφέρει απτά οφέλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί” σημειώνει στο Capital.gr μέλος του ΔΣ της ARTUME ΑΕ και Διευθυντής έργου του Academy Gardens.

Τι ακολουθεί

Για να ξεκινήσει το έργο, να μπουν μπουλντόζες στον Κηφισό, θα πρέπει το υπουργείο Περιβάλλοντος να υπογράψει ένα ακόμη Προεδρικό Διάταγμα. Αφορά τον προσδιορισμό της ρυμοτομικής γραμμής του οικοπέδου επί του οποίου θα αναπτυχθεί το Academy Gardens, με την υπογραφή του π.δ. να αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το συγκεκριμένο π.δ. απαιτείται προκειμένου η Artume να προχωρήσει στην διαδικασία έκδοσης άδειας δόμησης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ως εκ τούτου, άνευ απροόπτου, τη φετινή χρονιά, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπτυξη του πολυχώρου στον Κηφισό θα ξεκινήσουν.

Ο πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας θα είναι εμβαδού 55.000 τ.μ., θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης και κινηματογράφους και εάν η κατασκευή ξεκινήσει μετά το πρώτο εξάμηνο του 2018, θα μπορούσε να ανοίξει τις πύλες μέσα στο 2020.

Σημειώνεται ότι, έως σήμερα, η Artume έχει επενδύσει 130 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία περίπου 35 εκατ. αντιστοιχούν σε φόρους ακίνητης περιουσίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =