αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά τα έργα στα αεροδρόμια η Fraport- Η αρχή γίνεται στη Μύκονο

Ξεκινά τα έργα στα αεροδρόμια η Fraport- Η αρχή γίνεται στη Μύκονο

Η Fraport Greece, ύστερα από την έγκριση των 14 Master Plan από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, ξεκινά τα έργα από το αεροδρόμιο της Μυκόνου. Την ίδια ώρα, η παραχωρησιούχος ανακοίνωσε πως στο εννεάμηνο οι επιβάτες που διακινήθηκαν έφτασαν τους 23,9 εκατ., δηλαδή 10,5% περισσότεροι σε σχέση με το 2016.

Παράλληλα, πληροφορίες φέρουν το υπουργείο Μεταφορών να ετοιμάζεται να προτείνει τρία εναλλακτικά σενάρια για τα δημόσια έργα που θέλει η ΥΠΑ να πραγματοποιήσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης (και τα οποία η Fraport κρίνει ως μη απαραίτητα), ώστε να ελαχιστοποιήσει την επίπτωση στη δυναμικότητά του.

Ολα αυτά ενώ ξεκίνησε να τρέχει –και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη έτους– η διαδικασία της Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση παραχώρησης με την οποία η Fraport αξιώνει επιστροφή κεφαλαίων της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ εξαιτίας της κατάστασης στην οποία παραδόθηκαν τα αεροδρόμια σε σχέση με αυτή που βρίσκονταν όταν έκανε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της.

Εν τω μεταξύ, η Fraport έθεσε σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς της αρχής γενομένης από τη Μύκονο. Το αεροδρόμιο της Μυκόνου, που μέχρι στιγμής φέτος καταγράφει αύξηση 33,6% των αεροσκαφών που εξυπηρετεί και 19,3% των επιβατών, θα παραμείνει κλειστό από τις 16 Νοεμβρίου έως τα τέλη του ίδιου μήνα. Το κλείσιμό του κρίθηκε απαραίτητο, καθώς απαιτούνται το πλήρες ξήλωμα του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης και η εξ ολοκλήρου εκ νέου επίστρωσή του. Καθώς το μέγεθός του είναι μικρό, δεν είναι δυνατή η τμηματική του αντικατάσταση. Το έργο εντάσσεται στις συνολικές επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ σε έργα ανάπτυξης έως το 2012 που η Fraport Greece έχει δεσμευθεί πως θα υλοποιήσει.

Σύμφωνα με τη Fraport, ήδη στη Μύκονο έχουν πραγματοποιηθεί 327 μικρότερα έργα, από τα οποία 23 αφορούσαν σε έργα φωτοσήμανσης, 46 σε δομικά έργα, 100 σε ηλεκτρολογικά έργα και 158 σε υδραυλικά και μηχανολογικά έργα. Το πλήρες σχέδιο για τη Μύκονο θα συνεχίσει με την επέκταση κατά 50% και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού (αύξηση της συνολικής έκτασης σε 13.350 τ.μ.) με ανέγερση νέου τμήματος αεροσταθμού, νέο πυροσβεστικό σταθμό, αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, αύξηση των σταθμών Check-in από 12 σε 16 και των πυλών από 6 σε 7.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 3 =