αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά ο διαγωνισμός για την μαρίνα Αλίμου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την μαρίνα Αλίμου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι σε θέση το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων να δημοσιοποιήσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση σε ιδιώτη της μαρίνας Αλίμου, μια από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού.

Αν και η διαδικασία ήταν έτοιμη να εκκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ, προέκυψε ζήτημα με την ανάγκη ενσωμάτωσης κοινοτικής οδηγίας που εξεδόθη από τις Βρυξέλλες και αφορά σε δημόσιους διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα, απαιτείτο η ενσωμάτων διατυπώσεων που περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία, κάτι που προκάλεσε μια μικρή καθυστέρηση καθώς πέραν των αλλαγών απαιτείται και η εκ νέου έγκριση από τις Βρυξέλλες των σχετικών κειμένων.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αναφέρουν κύκλοι του Ταμείου, εκτιμάται ότι μπορεί να δημοσιοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς απομένουν ορισμένες τυπικές λεπτομέρειες. Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που είχε ανακύψει και το οποίο αφορούσε στον μεγαλύτερο μισθωτή χώρων της μαρίνας έχει διευθετηθεί, καθώς ο τελευταίος εντάχθηκε σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών του προς την ΕΤΑΔ.

Είχαν επίσης επιλυθεί ζητήματα που ανέκυψαν σε σχέση με το Δήμο Αλίμου μέσω συμφωνίας συνεργασίας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παραμονή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην υφιστάμενη θέση (σ.σ. αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου) και την βελτίωση της εικόνας της μαρίνας με την άμεση απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων, στερεών αποβλήτων κ.α.

Λόγω του μεγέθους και η θέσης της μαρίνας (ανήκει στην ΕΤΑΔ) αναμένεται η εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος από επενδυτικά κεφάλαια, πρωτίστως όσα γνωρίζουν τον κλάδο διαχείρισης τουριστικών λιμένων, μεταξύ των οποίων η D-Marine που έχει αναλάβει μαζί με τη Lamda Development τη διαχείριση της μαρίνας στο Φλοίσβο, αλλά και σε Πειραιά (Ζέας), Κέρκυρα (Γουβιών) και Λευκάδα, έχοντας αποκτήσει τον έλεγχο της “MedMarinas” από την Κυριακούλης.

Ταυτόχρονα, η διαδικασία για την παραχώρηση της μαρίνας στην Πύλο έχει παραταθεί, καθώς αναζητείται η βέλτιστη λύση στο θέμα των αλιέων και των επαγγελματικών σκαφών που σήμερα κάνουν χρήση μέρους του τουριστικού λιμένα. Με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα, η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων παρατάθηκε έως τις 30/10/2017. Για τη μαρίνα Πύλου υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον από τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ) που σε πολύ κοντινή απόσταση έχει αναπτύξει και λειτουργεί το συγκρότημα Costa Navarino.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προχωρήσουν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση τη μαρίνας Χίου (200 θέσεις ελλιμενισμού) και Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά (242 θέσεις ελλιμενισμού), αλλά και για την παραχώρηση σε ιδιώτη της μαρίνας στη Μύκονο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 12 =