αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκινά η μέγα- ανακατασκευή του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ποια εταιρία ανέλαβε τα έργα

Ξεκινά η μέγα- ανακατασκευή του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ποια εταιρία ανέλαβε τα έργα

Η τεχνική εταιρεία Άκτωρ θα αναλάβει το έργο της ανακατασκευής του ξενοδοχειακού θέρετρου Αστέρας Βουλιαγμένης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr που προέρχονται από καλά πληροφορημένες πηγές.

Η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ αναδείχθηκε για την υλοποίηση των εργασιών ανακατασκευής, μέσω του διεθνούς διαγωνισμού που διενήργησε το αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners, ενώ στην λίστα προεπιλογής (short list) συγκαταλεγόταν η J&P Άβαξ.

Τις σχετικές εξελίξεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η AGC Equity Partners.

Όπως πρώτο έχει αποκαλύψει το Capital.gr, το έργο διεκδίκησαν, μεταξύ άλλων, οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P Άβαξ και Intrakat, ενώ τα κριτήρια επιλογής δεν στηρίχθηκαν αποκλειστικά στο ύψος του προσφερόμενου τιμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασκευαστικές εργασίες θα είναι προϋπολογισμού της τάξης των 80 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των ξενοδοχείων Αρίων και Ναυσικά και την κατεδάφιση του ξενοδοχείου Αφροδίτη.

Στόχος είναι τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του 2018, ώστε τα ανακαινισμένα ξενοδοχεία να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση λόγω της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων.

Σε δεύτερη φάση θα λάβουν χώρα οι εργασίες ανακατασκευής της μαρίνας διεθνών προδιαγραφών, όπως και των 13 υπερπολυτελών παραθαλάσσιων κατοικιών, οι οποίες θα αναπτυχθούν στη θέση του ξενοδοχείου Αφροδίτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άκτωρ αναλαμβάνει την υλοποίηση εργασιών ανακαίνισης στον Αστέρα. Στο παρελθόν είχε αναλάβει την ανακαίνιση των 169 δωματίων και σουιτών του ξενοδοχείου Αφροδίτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =