αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνησε να φτιάχνει sites στα 13 του, μετά έφτιαξε το Spotify και «εκτοξεύτηκε»: Η ιστορία ενός «τρελού» Σουηδού

Ξεκίνησε να φτιάχνει sites στα 13 του, μετά έφτιαξε το Spotify και «εκτοξεύτηκε»: Η ιστορία ενός «τρελού» Σουηδού

Η τεχνολογία μπήκε στην ζωή του Daniel Ek πολύ γρήγορα. Μόλις στα 13 του, ξεκίνησε να φτιάχνει websites για 100- 200 δολάρια. Στα 18 του, είχε ήδη την δική του εταιρία, με 25 εργαζομένους. Αλλά ακόμα και τότε, μάλλον δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθήσει. Το 2008 ίδρυσε την διάσημη σήμερα music streaming πλατφόρμα, Spotify. Μάλιστα το έκανε στην Ευρώπη, και μετά επεκτάθηκε στις ΗΠΑ. Ο ίδιος έχει καταγωγή από τη Σουηδία.

Πλέον το δημιούργημα του έχει πάνω από 150 εκατ. ενεργούς χρήστες. Ενώ διαθέτει 50 εκατ. χρήστες που πληρώνουν 10 δολάρια τον μήνα, για να μην βλέπουν διαφημίσεις στην πλατφόρμα. Το 2017, η αξία της πλατφόρμα έφτανε τα 8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Money.com. Ενώ αναμένεται να ανέβει αρκετά παραπάνω, στο προσεχές μέλλον. Όσο για την περιουσία του Daniel Ek; Αυτή ξεπερνά τα 800 εκατ. δολάρια. Α, και είναι 34 ετών. Έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του.

Meet Spotify's Founder

Meet the 34-year-old found of Spotify, who could be worth millions this year ?

Gepostet von MONEY am Sonntag, 15. April 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − six =