αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνησε να φτιάχνει παγωτό στο φοιτητικό δωμάτιο της και έφτασε να έχει το δικό της brand: Αυτή είναι η ιστορία της Luisa Santos

Ξεκίνησε να φτιάχνει παγωτό στο φοιτητικό δωμάτιο της και έφτασε να έχει το δικό της brand: Αυτή είναι η ιστορία της Luisa Santos

Η συγκεκριμένη ιστορία ξεκινά όπως… και άλλες παρόμοιες: Σε ένα φοιτητικό δωμάτιο. Τι έχουν, άραγε, αυτά τα δωμάτια και εκεί γεννιούνται οι καλές ιδέες; Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που ίσως την κάνουμε σε ξεχωριστό  άρθρο. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Παίρνοντας την αφορμή, από την περίπτωση της Luisa Santos, η οποία ξεκίνησε να φτιάχνει παγωτό στο φοιτητικό της δωμάτιο το 2014. Και σήμερα έχει το δικό της brands παγωτού, με το όνομα «Lulu’s Ice Cream».

Στην αρχή, οι περισσότεροι δεν την έπαιρναν στα σοβαρά. «Θυμάμαι δύο υποψήφιους επενδυτές, τους οποίους είχα καλέσει στο δωμάτιο μου. Γελούσαν τόσο πολύ, που τους παρουσίαζα την ιδέα μου, στη φοιτητική στέγη που είχαν ζήσει οι ίδιοι πριν 20 χρόνια» θυμάται η νεαρή επιχειρηματίας.

Τώρα η Luisa Santos έχει το δικό της κατάστημα στο Μαϊάμι. Και μάλιστα παρασκευάσει παγωτό μόνο με σπιτικά υλικά. Όπως λέει, αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι μόνο να βγάλει κέρδος, αλλά να έχει η επιχείρηση της και έναν θετικό αντίκτυπο. Την ίδια στιγμή, το brand της έχει πάνω από 25.000 followers στο Instagram.

Μετά το ξεκίνημα της, σταδιακά, άρχισε να κάνει κάποιες συνεργασίες με τοπικά καταστήματα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι χρησιμοποιούσε τη δική της αγελάδα, η οποία διέμενε σε κοντινή φάρμα. Από εκεί έπαιρνε το γάλα με το οποίο έφτιαχνε τα παγωτά.

«Το πιο φοβιστικό πράγμα, είναι να πουλήσεις το πρώτο σου προϊόν. Είναι πολύ σημαντικό απλά να ξεκινήσεις. Ξεκίνα κάπου και ας είσαι «μικρός». Όμως ξεκίνα» τονίζει η ίδια, μιλώντας στο Forbes.

Και συνεχίζει: «Ποτέ δεν θα το κάνεις τέλεια την πρώτη φορά. Αλλά το να ξεκινήσεις, θα σε βάλει σε έναν διαδραστικό κύκλο συνεχούς βελτίωσης». Όσο για το τι θα συμβούλευε σε όποιο ανοίγει μια νέα επιχείρηση; Όπως λέει,  είναι σημαντικό -αν είναι δυνατό- να τεστάρεις την τοπική αγορά, κάνοντας κάποιες μεμονωμένες πωλήσεις του προϊόντος που έχεις σκεφτεί. Αν δεις ότι υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης, τότε μπορείς να το δοκιμάσεις full time.

Άλλωστε και η ίδια ξεκίνησε ως χόμπι την δραστηριότητα της και τώρα έχει αφοσιωθεί εκεί full time.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − three =