αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞέχνα την κλισέ φράση που λέει «απέτυχε γρήγορα». Εδώ είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Ξέχνα την κλισέ φράση που λέει «απέτυχε γρήγορα». Εδώ είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Αν πας σε επιχειρηματικά events, διαβάζεις άρθρα ή συζητάς με μέντορες, είναι πολύ πιθανό να έχεις ήδη ακούσει μια κλισέ φράση που κυριαρχεί: «απέτυχε γρήγορα». Η λογική αυτή λέει, ότι όσο πιο γρήγορα αποτύχεις, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία στην συνέχεια. Η πραγματικότητα ωστόσο, μάλλον δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι το «πως» αποτυγχάνουμε.

Ναι, η αποτυχία αρκετές φορές είναι αναπόφευκτη. Ειδικά όταν δοκιμάζεις νέα πράγματα και καινοτομείς. Ωστόσο, μια «γρήγορη αποτυχία», δεν λέει κάτι από μόνη της. Δεν χρειάζεται να εστιάζεις εκεί. Σκέψου το: Μπορεί να αποτύχεις γρήγορα, αλλά στο τέλος της ημέρας να μην ξέρεις… γιατί έχεις αποτύχει. Το σημαντικό εδώ, είναι να εστιάσεις στην συνεχή μάθηση, με κάθε τρόπο.

Η καινοτομία δεν προέρχεται από τις αφίσες που λένε «απέτυχε γρήγορα» ή από τις επιτροπές καινοτομίας. Προέρχεται από την αδιάκοπη προσπάθεια σου, ξανά και ξανά, μέχρι να φτάσεις στον τελικό στόχο. Και το σημαντικότερο: Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πρέπει να μάθεις τι είναι αυτό που δεν λειτουργεί σωστά. Τότε μόνο θα έχεις «αποτύχει σωστά».

Το αμερικανικό inc.com, λέει ότι πρέπει να ξεφύγεις από την φράση «απέτυχε γρήγορα». Και να εστιάσεις σε 3 μικρές αλλαγές, που μπορείς να κάνεις άμεσα.

1- Συζήτα με την ομάδα σου, και βρες νέους τρόπους για να λύσεις τα προβλήματα

2- Βρες την καθημερινή ρουτίνα που σου ταιριάζει (και απέφυγε τα ασήμαντα tasks)

3- Πέρνα χρόνο με την οικογένεια και φίλους (ναι, μπορεί να αντλήσεις και από εκεί δημιουργικότητα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − fifteen =