αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι έχεις χάσει τον «προσανατολισμό» στην ζωή σου; Πιθανόν να είσαι σε καλύτερη φάση από ότι νομίζεις

Νιώθεις ότι έχεις χάσει τον «προσανατολισμό» στην ζωή σου; Πιθανόν να είσαι σε καλύτερη φάση από ότι νομίζεις

Πολλοί νέοι, ειδικά αν κάποιες επιλογές δεν τους «βγουν», νιώθουν ότι χάνουν τον «προσανατολισμό» τους. Και δεν ξέρουν προς τα που να κινηθούν στην ζωή τους. Νιώθουν ότι βρίσκονται κοντά στην αποτυχία (ή ότι έχουν φτάσει ήδη εκεί). Είναι όμως έτσι; Τις περισσότερες φορές, τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι ίσως νομίζεις. Αρκεί να καταλάβεις κάποιους βασικούς «κανόνες».

Καταρχήν, όπως εξηγεί η Human Rights Advocate και Social Innovator, Alyssa Satara, είναι ΟΚ να μην ξέρεις τι ακριβώς θέλεις στην ζωή σου, όταν είσαι στα 20s σου. Δεν είναι εύκολο να φανταστείς το πως θα είσαι μετά από 20 ή 30 χρόνια. Οι στόχοι είναι χρήσιμοι, αλλά μην αφήνεις το άγνωστο να σε πείσει ότι δεν είσαι στον σωστό δρόμο. Πολύ πιθανόν, να βαδίζεις σωστά.

Πειραματίσου με νέα πράγματα, και αποδέξου την αποτυχιά. Από την αποτυχία θα μάθεις. Και από τις γνώσεις που θα λάβεις, θα φτάσεις στην επιτυχία. Είναι σημαντικό, να μην σε κυριέψει ο φόβος. Συνήθως, όταν φοβόμαστε, φτάνουμε στο σημείο να αδρανούμε. Και έτσι είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνεις βήματα προς τα μπροστά.

Γίνε «σφουγγάρι» και μάθε όσα περισσότερα μπορείς. Δώσε προσοχή σε ανθρώπους που μπορούν να σε συμβουλέψουν. Ρώτα γνωστούς και φίλους, σχετικά με τις βιομηχανίες τις οποίες εργάζονται. Μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα. Δώσε προσοχή και στα δικά σου ταλέντα, και προσπάθησε να τα αναπτύξεις ακόμα περισσότερο. Βρες επίσης νέα skills που σε ικανοποιούν και μάθε τα και αυτά. Φτάσε τον εαυτό σου στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, στην παρούσα φάση.

Μετά από όλη αυτή την έρευνα, η τελική απόφαση πρέπει να είναι δική σου. Εστίασε στα πράγματα που σε ικανοποιούν και σε κάνουν χαρούμενο. Ενώ παράλληλα σε εξελίσσουν. «Το πιο σημαντικό, απόλαυσε τη ζωή σου», όπως λέει η Satara. Κάνε τα βήματα που θέλεις, και μην μένεις στάσιμος, επειδή απλά φοβάσαι το άγνωστο. Είναι σίγουρο, ότι δεν είσαι σε τόσο «κακή» κατάσταση, όπως ίσως νομίζεις. Απλά χρειάζονται κάποιες σωστές κινήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =