αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέοι μπελάδες για τη Samsung: Ο εισαγγελέας ζητά τη σύλληψη του επικεφαλής της εταιρίας

Νέοι μπελάδες για τη Samsung: Ο εισαγγελέας ζητά τη σύλληψη του επικεφαλής της εταιρίας

Ο ειδικός εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζήτησε τη Δευτέρα ένταλμα σύλληψης για τον επικεφαλής του Samsung Group, τον οποίο κατηγορεί για δωροδοκίες εκατομμυρίων δολαρίων σε φίλη της προέδρου, Παρκ Γκέουν-χιε.

Ο επικεφαλής της Samsung, Τζέι Λι, ανακρίθηκε επί 22 συνεχείς ώρες την προηγούμενη εβδομάδα,ως ύποπτος σε σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται και η πρόεδρος Παρκ.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η ειδική εισαγγελία κατηγόρησε τον Λι ότι προέβη σε δωροδοκίες συνολικά 43 δισ. γουόν (36,42 εκατ. δολαρίων) σε οργανισμούς που συνδέονταν με την Τσόι Σουν Σιλ, φίλη της προέδρου που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου, για να διασφαλίσει τη συγχώνευση δύο θυγατρικών και να εδραιώσει τον έλεγχό του πάνω στην επιχείρηση.

Ο 48χρονος Λι, ο οποίος έγινε ντε φάκτο επικεφαλής του Samsung Group, όταν ο πατέρας του, Λι Κουν-χι, έπαθε καρδιακή προσβολή το 2014, έχει κατηγορηθεί επίσης για υπεξαίρεση και ψευδορκία, σύμφωνα με το αίτημα της εισαγγελίας για ένταλμα σύλληψης. Οι εισαγγελείς έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι Παρκ και Τσόι μοιράστηκαν κέρδη από δωροδοκίες, όπως είπε εκπρόσωπος της ειδικής εισαγγελίας.

Ο Λι θα εμφανιστεί το πρωί της Τετάρτης στο δικαστήριο στο κέντρο της Σεούλ, όπου θα αποφασιστεί εάν θα εκδοθεί ή όχι το ένταλμα σύλληψης. Όσον αφορά στη Samsung, οι εταιρείες της οποίας παράγουν έσοδα 230 δισ. δολαρίων, που αντιστοιχούν στο 17% της νοτιοκορεατικής οικονομίας, απορρίπτουν τις κατηγορίες περί δωροδοκιών.

Αυτό που εξετάζει η εισαγγελία είναι εάν η στήριξη της Samsung σε ιδρύματα και μια εταιρεία την οποία υποστήριζε η Τσόι συνδεόταν με την απόφαση του εθνικού συνταξιοδοτικού φορέα να υποστηρίξει μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση των Samsung C&T Corp και Cheil Industries Inc

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =