αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜόλις γνώρισες κάποιον; Εδώ είναι 3 tips για να κάνεις ένα small talk που θα το θυμάται ο άλλος

Μόλις γνώρισες κάποιον; Εδώ είναι 3 tips για να κάνεις ένα small talk που θα το θυμάται ο άλλος

Είναι οι συζητήσεις που μπορούν να γίνουν σε ένα networking event, στον διάδρομο μιας εταιρίας ή σε ένα αεροπορικό ταξίδι. Τα λεγόμενα small talks ή σύντομες συζητήσεις. Αρκετοί λένε ότι τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού δεν μπορείς να μάθεις ουσιαστικά τον άλλο. Και είναι πολύ πιθανό να σε έχει ξεχάσει ακριβώς την επόμενη ημέρα. Δεν έχει σημασία αν έχετε ανταλλάξει επαγγελματικές κάρτες.

Ενώ η παραπάνω άποψη εμπεριέχει μια δόση αλήθεια, τα small talks μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα. Και να οδηγήσουν σε βαθύτερες σχέσεις. Και καλές συνεργασίες. Αρκεί να κινηθείς σωστά. Εδώ είναι τα 3 tips που πρέπει να ακολουθήσεις.

1# Το αγαπημένο θέμα όλων είναι… ο εαυτός τους: Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν να μιλούν για τον εαυτό τους και τις εμπειρίες τους. Μην διστάσεις να ρωτήσεις την άλλη μεριά πάνω σε αυτό. Κάνε μια ερώτηση του στιλ: «Πες μου μερικά πράγματα για τον εαυτό σου και την ιστορία σου».

2# Η περιέργεια οδηγεί σε ωραίες συζητήσεις: Πάντα υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, το οποίο διαθέτει ένας άνθρωπος. Και μπορείς να το ανακαλύψεις. Ρώτα τον συνομιλητή σου για τη δουλειά του, τα χόμπι του ή τα ταξίδια που έχει κάνει. Μετά, δες πάνω σε ποιο πεδίο μπορείτε να συζητήσετε περισσότερο.

3# Να είσαι πλήρως συγκεντρωμένος: Έχεις δύο αυτά και ένα στόμα. Χρησιμοποίησε τα αναλογικά. Μην σκέφτεσαι μόνο αυτό που θα πεις. Περισσότερο άκου. Και στη συνέχεια κάνε τις τοποθετήσεις σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =