αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜόλις απολύθηκες; Εδώ είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου (για να βρεις την επόμενη δουλειά)

Μόλις απολύθηκες; Εδώ είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου (για να βρεις την επόμενη δουλειά)

Όλα πήγαν στραβά. Τελικά δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην δουλειά, και ο εργοδότης σου αποφάσισε να σε απολύσει. Είναι ένα σενάριο που μπορεί να συμβεί στην επαγγελματική διαδρομή κάποιου. Ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης. Και τώρα τι πρέπει να κανεις; Ψυχραιμία. Είναι λογικό να υπάρχει μια σύγχυση στο μυαλό σου.

Ήρθε η ώρα να ανασυνταχθείς και να καταστρώσεις το πλάνο σου για να βρεις την επόμενη δουλειά σου. Το It’s Possible κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τις 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, αφού έχεις απολυθεί. Και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα.

1# Κατανόησε ότι δεν είσαι ο μόνος. Είναι και άλλοι άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση, οπότε ηρέμησε λίγο. Δεν είσαι ο μοναδικός που δεν του ταίριαξε ένας επαγγελματικός ρόλος. Ούτε μια απόλυση μπορεί να αποτελέσει έναν «λεκέ» στο βιογραφικό σου για πάντα.

2# Πάρε χρόνο για να ηρεμήσεις. Αφού κατάλαβες ότι δεν είσαι ο μόνος απολυμένος, τώρα πάρε λίγο χρόνο για να ηρεμήσεις. Δεν θα είσαι ένας καλός υποψήφιος για μια νέα θέση, αν είσαι νευρικός, αγχωμένος ή νευριασμένος. Αν έχεις την δινατότητα, πάρε μερικές ημέρες ή εβδομάδες off, και αφιέρωσε τον χρόνο σου σε χαλαρές δραστηριότητες.

3# Ζήτα μια συστατική επιστολή. Αυτό μπορεί να μοιάζει δύσκολο όταν απολύεσαι, αλλά μερικές φορές δεν είναι. Και θα σου χρησιμέψει στην συνέχεια. Πήγαινε στον εργοδότη σου ή στο manager σου και ζήτα να σου γράψει μια συστατική επιστολή, για να την χρησιμοποιήσεις στην αναζήτηση εργασίας που θα κάνεις.

4# Σκέψου πως θα παρουσιάσεις την απόλυση. Το ερώτημα σίγουρα θα γίνει σε κάποια μελλοντική συνέντευξη. Σκέψου πως θα δικαιολογήσεις την αποχώρηση σου από την τελευταία δουλειά. Πες την αλήθεια, χωρίς όμως να κάνεις σημαντικά φάουλ. Το καλύτερο είναι να περιγράψεις τις νίκες που είχες μέχρι την απόλυση, εξηγώντας ότι ίσως η εταιρία αποφάσισε να αλλάξει τον ρόλο σου από ένα σημείο και μετά.

5# Εξέτασε το ενδεχόμενο να βρεις άμεσα μια δουλειά, ακόμα και μέτρια. Είναι πιθανό να μην έχεις τις ιδανικές επαγγελματικές επιλογές μπροστά σου. Τι μπορείς να κάνεις; Να περιμένεις να βρεις την τέλεια δουλειά, και στο μεταξύ να περνάς την ώρα σου… βλέποντας Netflix. ‘Η από την άλλη να βρεις μια δουλειά άμεσα, ακόμα και μια «μέτρια δουλειά», για να μην υπάρξει κενό. Και επίσης θα σου δώσει ένα προσωρινό εισόδημα.

6# Διόρθωσε τις σχέσεις σου, όπου χρειάζεται. Είναι αλήθεια ότι πιθανότατα δεν θα βλέπεις κάθε ημέρα τους ανθρώπους που είχες στο γραφείο. Είναι όμως τα ίδια άτομα που μάλλον θα ξανά συναντήσεις μπροστά σου στο μέλλον, αν παραμείνεις στο ίδιο επαγγελματικό πεδίο. Φρόντισε να αποχωρήσεις έχοντας καλές σχέσεις με όλους (ή έστω με τους περισσότερους).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =