αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπορεί η Xiaomi να εξαγοράσει την GoPro; Τι λένε οι νέες φήμες που βγήκαν στη δημοσιότητα

Μπορεί η Xiaomi να εξαγοράσει την GoPro; Τι λένε οι νέες φήμες που βγήκαν στη δημοσιότητα

Είναι γνωστό ότι η GoPro περνάει μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της με αποτέλεσμα να βρίσκεται από την αρχή του έτους σε αναζήτηση υποψήφιου αγοραστή. Φήμη από γνωστά διεθνή μέσα αναφέρει ότι η Xiaomi ετοιμάζεται να εξαγοράσει την GoPro, οπότε είναι πολύ πιθανό να τον βρήκε στο όνομα του Κινέζου κατασκευαστή.

Η Xiaomi που ειδικεύεται στην κατασκευή smartphones αλλά και πολλών διαφορών gadgets, notebooks, drones αλλά και action cameras, όπως η Xiaomi YI Lite και η Xiaomi YI II, δεν είναι καθόλου απίθανο να ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην εξαγορά της GoPro και να ενσωματώσει την τεχνογνωσία της αμερικάνικης εταιρείας στην μεγάλη γκάμα προϊόντων της.

Φαίνεται ότι οι προσπάθειες του επώνυμου κατασκευαστή action φωτογραφικών μηχανών δεν έφεραν τα θετικά αποτελέσματα που περίμεναν τα στελέχη του.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας με τον παγκόσμιο κατασκευαστή βιομηχανικών προϊόντων Jabil για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας της σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων της δεύτερης με σκοπό την αύξηση των εσόδων της και ανάκαμψή της στην παγκόσμια αγορά. Ενώ σχεδόν ταυτόχρονα προχώρησε στη διάθεση μία προσιτής λύσης για το ευρύ κοινό με το λανσάρισμα της GoPro Hero των 200 δολαρίων.

Με τη χρηματιστηριακή αξία της GoPro να εκτιμάται αυτή τη στιγμή στα 750 εκ. δολάρια περίπου (κάποτε η αξία αυτή ξεπερνούσε τα 10 δισ. δολάρια), η Xiaomi θα μπορούσε κάλλιστα να εξαγοράσει την GoPro έναντι του 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Information.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + six =