αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπορείς να αναβαθμίσεις το Linkedin Profile σου, ξοδεύοντας όσο χρόνο κάνεις για να πιεις τον καφέ σου

Μπορείς να αναβαθμίσεις το Linkedin Profile σου, ξοδεύοντας όσο χρόνο κάνεις για να πιεις τον καφέ σου

Μέσα από το Linkedin μπορείς να βρεις την επόμενη επαγγελματική ευκαιρία. Αφού όλο και περισσότερες εταιρίες, αναζητούν εργαζομένους μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα. Επίσης μπορείς δικτυωθείς. Εκεί είναι (σχεδόν) όλοι όσοι ψάχνεις. Μπορείς να τους εντοπίσεις είτε με το όνομα τους, είτε με το όνομα κάποιας επιχείρησης.

Όμως, για να έχεις μια καλή παρουσία στο Linkedin, πρέπει να προσέξεις… μια σημαντική λεπτομέρεια. Πρέπει να ανανεώνεις συνεχώς το προφίλ σου, και να το κάνεις να δείχνει «ζωντανό». Πιστεύεις ότι αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο; Κι όμως όχι. Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, μπορείς να αναβαθμίσεις το προφίλ σου, ξοδεύοντας όσοι ώρα κάνεις για να πιεις έναν καφέ. Το ακόμα καλύτερο είναι να το κάνεις παράλληλα με τον πρωινό καφέ σου.

Παρακάτω θα κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο συγκεκριμένα. Θα δεις τις 8 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να βελτιώσεις την παρουσία σου στο Linkedin. Ξεκίνα τώρα. Μαζί με έναν καφέ.

1# Βρες μια cover photo. Μη χρησιμοποιείς το κλασικό φόντο του Linkedin. Πλατφόρμες όπως οι Pixabay.com και Unsplash.com μπορούν να σου δώσουν δωρεάν εικόνες.

2# Κάνε update στα πεδία που το χρειάζονται. Μήπως πήρες ένα νέο πτυχίο ή έκανες ένα σεμινάριο;

3# Κάνε Likes, σχόλια και κοινοποιήσεις σε ποστ άλλων χρηστών. Κάνε τους άλλους να νιώσουν σημαντικοί.

4# Διαμοιράσου ιστορίες ή κάνε απλά ένα status. Δείξε σε όλους ότι είσαι μέσα στη βιομηχανία σου

5# Ανέβασε posts από media που μιλούν για εσένα

6# Ζήτα από άλλους να γράψουν δύο καλά λόγια για εσένα

7# Απάντα σε όλα τα  invites. Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις τον άλλο. Επέκτεινε το δίκτυο σου και μίλα σε όσους σε πλησιάσουν.

8# Κάνε endorse σε άλλους, για τα skills τους. Παίρνει μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Και μπορεί να ανταποδώσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =