αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια Professional Networker παραθέτει 6 tips για να δημιουργείς ουσιαστικές ανθρώπινες επαφές (ξεκινώντας από έναν καφέ)

Μια Professional Networker παραθέτει 6 tips για να δημιουργείς ουσιαστικές ανθρώπινες επαφές (ξεκινώντας από έναν καφέ)

Έχουμε ξανά μιλήσει για τη σημασία του networking στον σύγχρονο επαγγελματικό κόσμο. Οι ευκαιρίες δεν προκύπτουν μόνες τους. Υπάρχουν άνθρωποι από πίσω. Είναι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να «συνδεθείς» και έτσι να καταφέρεις να έχεις μια ανοδική επαγγελματική πορεία.

Πως όμως το διαχειρίζεται ένας επαγγελματίας του είδους, και τι συμβουλές μπορεί να δώσει; Η Mandy Menaker, είναι Head of Brand στη Shapr. Η ίδια συναντιέται με πολλούς ανθρώπους, για να μεταδώσει το πνεύμα της εταιρίας. Ξεκινώντας από έναν απλό καφέ. Αλλά δεν μένει εκεί. Αφού στη συνέχεια δημιουργεί πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις. Φέτος, η Mandy Menaker έχει κάνει πάνω από 100 συναντήσεις δικτύωσης με διάφορους ανθρώπους. Και παραθέτει στο αμερικανικό Entrepreneur.com 6 tips για να κάνεις και εσύ τις δικές σου επαφές.

1# Συναντήσεις 30 λεπτών ως μιας ώρας: Προσπάθησε να κάνεις συναντήσεις με νέες επαφές, διάρκειας 30 λεπτών ως 1 ώρας. Είναι καλύτερο να μένει «κάτι να πεις ακόμα», παρά να ολοκληρώνεις όλα τα θέματα στην πρώτη συνάντηση. Αν στο τέλος του καφέ θέλετε να συνεχίσετε να μιλάτε, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Το άτομο αυτό μάλλον πρέπει να μπει στο δίκτυο σου. Και σίγουρα αξίζει μια ακόμα συνάντηση.

2# Κάνε πρώτα ερωτήσεις: Ανέλαβε να σπάσεις τον πάγο. Κάνοντας ερωτήσεις, θα μπορέσεις να ανοίξεις την συζήτηση, να μάθεις πράγματα για τον συνομιλητή σου και να δεις πρώτα από όλα αν μπορείς να τον βοηθήσεις σε κάτι.

3# Γνώριζε τι συμβαίνει στον κλάδο σου: Ανεξάρτητα από τη θέση σου, είναι καλό να ξέρεις τι συμβαίνει στον επαγγελματικό πεδίο σου. Έτσι θα στοχεύσεις στα σωστά άτομα για να κάνεις νέες επαφές, και θα έχεις μερικές ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί τους.

4# Μην δίνεις επαγγελματικές κάρτες. Ζήτα του άλλου: Είναι πιο εύκολο όταν είμαστε σε ένα event, να μοιράσουμε αμέτρητες επαγγελματικές κάρτες. Αλλά αυτές μπορεί να καταλήξουν… σε ένα σορό από κάρτες, και να μη χρησιμοποιηθούν ποτέ. Είναι καλύτερο να ζητήσεις εσύ την κάρτα του άλλου. Και μη ξεχάσεις να σημειώσεις στο πίσω μέρος, τι συζητήσατε στην πρώτη σας συνάντηση. Θα είναι μια καλή βάση για την συνέχεια.

5# Κάνε συνδέσεις εντός του δικτύου σου: Πρέπει να βοηθάς και εσύ τους άλλους. Αν κάποιος από το δίκτυο σου έχει μια ανάγκη, την οποία μπορεί να καλύψει ένα άλλο άτομο που γνωρίζεις, κάνε την «σύνδεση» μεταξύ τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα σε θυμούνται στο μέλλον, όταν χρειαστείς και εσύ κάτι.

6# Networking συχνά: Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξεις το δίκτυο σου, είναι να εξασκείσαι συχνά. Βγες έξω και συνάντησε ανθρώπους. Δες το περισσότερο σαν συναντήσεις φίλων, και λιγότερο σαν δουλειά. Στο τέλος της ημέρας, θα έχεις κάνει μερικέ νέες ενδιαφέρουσες επαφές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 10 =