αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια CEO εξηγεί γιατί η στρατηγική «Απέτυχε γρήγορα, διόρθωσε γρήγορα, μάθε γρήγορα» μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία

Μια CEO εξηγεί γιατί η στρατηγική «Απέτυχε γρήγορα, διόρθωσε γρήγορα, μάθε γρήγορα» μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία

Αυτή η ιστορία ξεκινά με τον κλασικό τρόπο: Έπρεπε να λυθεί ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αυτό που ίσως έχεις αντιμετωπίσει και εσύ. Όταν, δηλαδή, πρέπει να αγοράσεις έπιπλα για το σπίτι δεν είσαι σίγουρος για το ποια πρέπει να επιλέξεις, βάσει χώρου και βάσει του κατά πόσο ταιριάζουν με το υπόλοιπο περιβάλλον.

Το πρόβλημα, λύθηκε με έναν… όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο. Το έκανε η Beatrice Fischel-Bock, ιδρύοντας την Hutch μαζί με άλλες δύο κοπέλες. Μια εταιρία που μπορεί να «τοποθετήσει» με εικονικό τρόπο μερικά νέα έπιπλα π.χ. στο σαλόνι σου, να σου δείξει το αποτέλεσμα σε φωτογραφίες και εσύ να αποφασίσεις αν θέλεις να τα αγοράσεις, πριν τα αγοράσεις.

Έτσι γλυτώνεις από ενδεχόμενες αποτυχημένες επιλογές. Μάλιστα, αν τελικά αποφασίσεις ότι θέλεις να πάρεις τα νέα έπιπλα, μπορείς να το κάνεις άμεσα, μέσα από την ίδια πλατφόρμα. Η Hutch λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια, καταγράφει μια εξαιρετική πορεία και έχει λάβει συνολικά 17,1 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις.

Μιλώντας στο αμερικανικό Entrepreneur.com, η νεαρή CEO λέει κάτι σημαντικό: Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να ξεκινήσεις.

«Τι πρώτες ημέρες, ένας επενδυτής μου είχε πει να κρατήσω ‘μυστικό’ το προϊόν μας καθώς θα το αναπτύσσω. Ακόμα κι αν έπαιρνε 1 έτος. Ευτυχώς, δεν εφάρμοσα αυτή τη συμβουλή», τονίζει η Beatrice Fischel-Bock.

Και εξηγεί: «Στηρίζουμε την επιτυχία μας σε ένα ρητό που έχουμε στο γραφείο: ‘Απέτυχε γρήγορα, διόρθωσε γρήγορα, μάθε γρήγορα’. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, κομμάτια από ο,τι που έχεις δημιουργήσει, στους χρήστες. Και να μάθεις από αυτό. Αν είχα ακούσει εκείνη τη συμβουλή, θα χτίζαμε λάθος προϊόν για ένα χρόνο».

Η ίδια αναφέρεται και στην τακτική που ακολουθεί, όταν «μπλοκάρει» το μυαλό της και δεν είναι δημιουργική. «Βγαίνω έξω» σημειώνει. Τονίζοντας ότι το να αλλάξεις παραστάσεις και το να μιλήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους, συνήθως βοηθά έτσι ώστε να «καθαρίσει» το μυαλό σου και να βρεις έμπνευση.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =