αρχικηVIRALΜια τρύπα- γίγας άνοιξε στην Νέα Ζηλανδία. Και αποκάλυψε ένα μυστικό 60.000 ετών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια τρύπα- γίγας άνοιξε στην Νέα Ζηλανδία. Και αποκάλυψε ένα μυστικό 60.000 ετών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια τεράστια τρύπα δημιουργήθηκε ξαφνικά, κόβοντας στα δύο μια φάρμα.

Την ώρα που όλοι αναρωτιόνταν όμως για τα πώς και τα γιατί της μεγαλύτερης τέτοιας τρύπας που βλέπουν στο νησί, οι γεωλόγοι είδαν με έκπληξη πως μέσα της εδράζεται η καρδιά ενός πανάρχαιου ηφαιστείου!

Η τρύπα που εμφανίστηκε 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Rotorua στη Νέα Ζηλανδία έχει διάμετρο 200 μέτρων και σε κάποια σημεία φτάνει σε πλάτος τα 20 μετρά, μέγεθος όπου κυμαίνεται και το βάθος της. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας Colin Tremain λίγο έλειψε να πέσει μέσα της με το μηχανάκι, όπως είπε στο δίκτυο ABC News.

Οι γεωλόγοι αποδίδουν την ύπαρξή της στις τρομερές βροχοπτώσεις που έπεσαν στην περιοχή τις τελευταίες βδομάδες και τις εκτεταμένες πλημμύρες. Εκτιμούν μάλιστα πως η τρύπα μετρά τουλάχιστον εκατό χρόνια ζωής, αν και η διάβρωση του εδάφους την έκανε μόλις ορατή.

Στον πάτο της κρυβόταν όμως το μεγάλο μυστικό, ένας ηφαιστειακός κρατήρας 60.000 ετών που είχε μετατραπεί άλλοτε σε λίμνη. Οι επιστήμονες περιμένουν μάλιστα πως η τρύπα θα επεκταθεί, ειδικά αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, αποκαλύπτοντας ακόμα μεγαλύτερα τμήματα του ηφαιστείου…

Πηγή: Newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 16 =