αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια πρώην διευθύντρια του Linkedin αποκαλύπτει τα 5 tips για να βρεις μια καλή δουλειά στα 20s σου

Μια πρώην διευθύντρια του Linkedin αποκαλύπτει τα 5 tips για να βρεις μια καλή δουλειά στα 20s σου

Ζούμε στην χώρα που όλοι ψάχνουν για δουλειά. Και σίγουρα, στην εποχή μας είναι δύσκολο να βρεις μια καλή θέση, ακόμα κι αν έχεις πτυχία ή κάποια προϋπηρεσία. Τα δεδομένα μοιάζουν πιο δύσκολα για νέους που βρίσκονται στις ηλικίες των 20 έως 30 ετών. Δύσκολα βρίσκεις μια καλή θέση, με μεγάλο μισθό, αν είσε στα πρώτα στάδια της επαγγελματικής σου διαδρομής.

Δεν είναι όμως ακατόρθωτο αν κινηθείς σωστά. Η πρώην διευθύντρια μάρκετινγκ στο Linkedin, Leela Srinivasan, παραθέτει στο CNBC τα 5 tips που πρέπει να ακολουθήσει ένας νέος, για να βρει μια καλή θέση εργασίας πολύ νωρίς.

1- Βρες έναν άνθρωπο μέσα από την εταιρία: Δεν αρκεί να στείλεις το βιογραφικό σου στο γενικό email μιας εταιρίας ή μέσω κάποια ειδικής φόρμας. Έτσι έχεις λίγες πιθανότητες να πάρεις τη θέση. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να εντοπίσεις έναν άνθρωπο μέσα από την εταιρία, και αν είναι ο αρμόδιος να στείλεις κατευθείαν εκεί το βιογραφικό σου. Εναλλακτικά, να το προωθήσει αυτός π.χ. στον υπεύθυνο προσωπικού.

2- Ενίσχυσε το online βιογραφικό σου και cover letter: Πλέον, το online βιογραφικό μας είναι το ίδιο ή περισσότερο σημαντικό με αυτό που έχουμε στο χαρτί. Ειδικά το Linkedin, είναι ένα βασικό εργαλείο, μέσα από το οποίο οι εταιρίες ψάχνουν εργαζομένους. Κράτα το βιογραφικό σου εκεί πάντα ενημερωμένο, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

3- Υπογράμμισε τα leadership skills σου: Αν ψάχνεις για μια καλή θέση π.χ. σε διευθυντική θέση, υπογράμμισε την εμπειρία που έχεις πάνω σε αυτό. Αν έχεις διαχειριστεί ομάδες ή μεγάλα projects. Τα skills που έχεις αποκτήσει μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

4- Λέξεις- κλειδιά: Πολλές εταιρίες, όταν θέλουν να ανοίξουν μια θέση και να βρουν το κατάλληλο άτομο, κάνουν μια αυτόματη αναζήτηση στα βιογραφικά που έχουν στην κατοχή τους. Αυτό σημαίνει ότι για να έχεις πιθανότητες επιτυχίας, πρέπει το δικό σου να εμφανιστεί μέσα στα πρώτα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να έχεις συμπεριλάβει λέξεις που θα δείχνουν ξεκάθαρα την ειδικότητα σου, σπουδές ή γενικότερα κάποια στοιχεία που θα ταιριάζουν με τη θέση.

5- Συμπεριέλαβε το ανθρώπινο στοιχείο: Μπορεί όπως είπαμε οι εταιρίες να κάνουν συνήθως «αυτόματες αναζητήσεις» βιογραφικών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι στο τέλος, την απόφαση θα την πάρει ένας άνθρωπος. Έτσι πρέπει να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου ανθρώπινα στοιχεία που θα το κάνουν να ξεχωρίσει. Για παράδειγμα, μπορείς να μιλήσεις για μερικά από τα ενδιαφέροντα σου, έτσι ώστε η άλλη πλευρά να συλλέξει μερικά στοιχεία για τον χαρακτήρα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 1 =