αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ελληνική startup θέλει να λύσει το πρόβλημα της φύλαξης των αποσκευών που έχουν οι ταξιδιώτες

Μια ελληνική startup θέλει να λύσει το πρόβλημα της φύλαξης των αποσκευών που έχουν οι ταξιδιώτες

Το πρόβλημα της φύλαξης των αποσκευών κατά τη διάρκεια των διακοπών και των city-break απασχολεί αρκετούς ταξιδιώτες. Αν για παράδειγμα, ταξιδεύετε από την περιφέρεια μέσω Αθήνας προς κάποιο νησί ή το εξωτερικό, αλλά δεν έχετε πού να αφήσετε τις βαλίτσες στο μεσοδιάστημα. Ή αν είστε ή φιλοξενείτε τουρίστες που θέλουν να δουν την πόλη πριν αναχωρήσουν προς τον προορισμό τους. Ή αν το αεροπλάνο ή το πλοίο φεύγουν με καθυστέρηση.

Τα παραδείγματα είναι πολυάριθμα, και σε όλα η συνισταμένη είναι κοινή: το βάρος και ο όγκος των αποσκευών καθιστά απαγορευτικές τις βόλτες στην πόλη, αλλά και τις επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Εξάλλου, οι σύγχρονοι ταξιδιώτες έχουν συχνά ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους και θέλουν να τον διαθέτουν σε δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και όχι στην αναζήτηση αποθηκευτικών χώρων.

Το πρόβλημα έρχεται να λύσει ένα startup με έδρα την Αθήνα. Το Luggageo δημιούργησε το πρώτο ψηφιακό δίκτυο φύλαξης αποσκευών στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα λειτουργεί ήδη μέσω της ιστοσελίδας www.luggageo.com και βοηθά επισκέπτες να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα επιλεγμένους συνεργάτες που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης αποσκευών και αντικειμένων.

Επιλογές σε όλη την πόλη

Όπως διαβάζουμε στο Liberal.gr, oι επιχειρήσεις, τα καταστήματα και οι ιδιωτικοί χώροι που επιλέγονται από την εταιρεία βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης, κοντά σε σημεία ενδιαφέροντος και χώρους που συνήθως επισκέπτονται οι τουρίστες. Υπάρχουν επίσης επιλογές χώρων αποθήκευσης κοντά στα σημεία εισόδου/ εξόδου των ταξιδιωτών, όπως το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Οι χρήστες της υπηρεσίας δεν έχουν παρά να επισκεφθούν το site και μέσω της αναζήτησης ή του χάρτη να εντοπίσουν την τοποθεσία και τον χώρο φιλοξενίας της αρεσκείας τους και να κάνουν κράτηση για τις ώρες ή και τις ημέρες που επιθυμούν να αποθηκεύσουν τις αποσκευές. Στη συνέχεια, μπορούν να παραδώσουν τις βαλίτσες και τα άλλα αντικείμενα που επιθυμούν να αποθηκεύσουν και να απολαύσουν την πόλη.

Οι τιμές φύλαξης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές (έως και στη μισή τιμή συγκριτικά με τις συμβατικές υπηρεσίες φύλαξης), ενώ οι χρεώσεις είναι σταθερές ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Δοκιμάσαμε ενδεικτικά την πλατφόρμα και το ημερήσιο κόστος ήταν €5 ανά βαλίτσα. Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, προς το παρόν, δεν είναι πολλές αλλά καλύπτουν επαρκώς το κέντρο της πόλης και ορισμένα προάστια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 6 =